Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Rámce podpory Společenství
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Management a rozvoj obcí
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategické řízení Metodika přípravy veřejných strategií; Databáze strategií 12. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Podpora strategické práce ve veřejné správě
ROP JV – informace o novém programovém období
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Program rozvoje Ústeckého kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP Evaluační jednotka strukturálních fondů

program (1. část) 19. října 2005 11.00 – 12.30 závěrečný seminář k projektu 6/04 (indikátory) 12.30 – 13.30 oběd prezentace zástupců ŘO OP o pokroku v evaluaci a o plánovaných aktivitách v roce 2006 13.30 – 15.30 15.30 – 16.00 přestávka 16.00 – 16.45 informace RPS o probíhajících projektech evaluace a o plánovaných aktivitách v roce 2006 od 16.45 doporučení EK pro ex-ante evaluaci a tvorbu indikátorů a následná diskuse 18.30 – ??.?? večeře a společný program

program (2. část) 20. října 2005 09.00 – 09.15 EK – informace o evaluačním plánu DG Regio 09.15 – 09.30 doporučení EK k evaluaci v ČR 09.30 – 10.00 Diskuse 10.00 – 10.30 přestávka 10.30 – 12.00 závěrečný seminář k překladům Sourcebooks+příkladům 12.00 – 13.00 oběd 13.30 . odjezd

informace RPS o dokončených projektech evaluace

dokončené projekty RPS 1/04 Analýza a vyhodnocení slabých míst systému implementace strukturálních fondů a rizik poruch Dokončeno VIII. 2005 Závěrečný seminář - závěry představeny OS, PV RPS, vedení MMR, EK Doporučení/nálezy předány ŘO OP 3/04 Analýza a vyhodnocení vnějšího prostředí systému implementace RPS Dokončeno VIII. 2005 Závěrečný seminář - závěry představeny OS, PV RPS, vedení MMR, EK Souhrn doporučení podpoří programovací aktivity 2007+ 6/04 Hodnocení indikátorů a vhodnosti jejich nastavení Dokončeno VII. 2005, závěrečný seminář, prezentace na TS Evaluace DG Regio Doporučení úprav pro RPS a OP, doporučení 2007+

dokončené projekty RPS 4/04 Bariéry růstu konkurenceschopnosti ČR Dokončeno V. 2005, závěrečný seminář S výsledky seznámeni mj. zástupci resortů, regionů, akademické sféry, odb. veřejnosti atd., předloženo MV RPS Podklad pro tvorbu NRP a NSRR, využití při tvorbě SHR 5/04 Identifikace, analýza a zhodnocení rozložení rozvojových programů EU a českých rozvojových programů Dokončeno VI. 2005, závěrečný seminář S výsledky seznámeni mj. zástupci resortů, regionů, akademické sféry, nezisk. organizací aj. podklad pro koordinaci programů 2007+

informace RPS o probíhajících projektech evaluace

probíhající projekty RPS 1/05 Shrnutí výstupů analýz a projektů evaluace SF v ČR metodika shrnutí výstupů analýz a projektů evaluace semináře programová příprava 2/05 Ex-ante evaluace programových dokumentů pro programové období 2007-2013 (předpokládané ukončení v červnu 2006) ex-ante hodnocení a návrhy na úpravu a doplnění makety, socio- ekonomické a SWOT analýzy pro NRP vlastní analýza regionálních disparit v ČR problémové analýzy a analýza potřeb intervencí na úrovni NRP hodnocení výsledků mid-term evaluace NRP v Irsku pro účely ex- ante hodnocení českého NRP 2007-13 stanovisko ke strategii NRP a alternativní návrh teze k počtu a zaměření OP a k návrhu rozdělení financí

probíhající projekty RPS 3/05 SEA – posouzení vlivu provádění NRP 2007-13 na životní prostředí součinnost zjišťovací řízení úvodní veřejný seminář 4/05 Evaluace střednědobého pokroku realizace RPS analýza makroekonomické situace analýza čerpání finančních prostředků analýza věcného pokroku realizace RPS hodnocení systémů implementace a monitorování hodnocení účinnosti intervencí při naplňování cílů RPS ad hoc analýzy (ISPROFIN, regionální analýza)

probíhající projekty RPS 5/05 Kvantitativní posouzení předpokládaných dopadů NRP/NSRR prostřednictvím makroekonomického modelu (HERMIN) vybrán zpracovatel simulace závislostí mezi ekonomickými veličinami na makroekonomické úrovni 7/05 – 1/1 Evaluace socioekonomického rozvoje – techniky, nástroje, tématické evaluace rozšiřující metodický nástroj základ - překlad Sourcebooks distribuce

probíhající projekty RPS 8/05-2-2/05 Posouzení priorit a formulace doporučení pro tvorbu implem. opatření v oblasti podpory rozvoje znalostní ekonomiky ) podklad pro PS znalostní ekonomika podklad pro formulaci priorit a opatření budoucího OP 10/05 Podpora zpracování indikátorů NRP/NSRR a OR pro 2007-2013 konzultace doporučení národní číselník indikátorů podpora vyjednávání

probíhající projekty RPS 11/05 Návrh nového rozložení rozvojových programů a koordinace národních a evropských podpůrných programů s ohledem na využívání finančních prostředků EU v období 2007–13 úprava vztahů mezi národními a evropskými programy způsob provedení transformace systému tvorba programových dokumentů podpora při vyjednávání s jednotlivými resorty

evaluační plán RPS

evaluační plán - principy Koordinace projektů (užití principů projektového řízení aktivit) Metodická správnost (při realizaci je postupováno dle metodik) Spolupráce s operačními programy (významný podíl na realizaci) Šíření výsledků a jejich publikace (tištěné / elektronické / ústní) Rozvoj disciplíny evaluace (růst kapacity v ČR s každým projektem) Mezinárodní souvislosti (mezinárodní porovnání se zeměmi V4 a EU) Zaměření projektů (projekty jsou zaměřeny dle skutečných potřeb) Odbornost+přesnost (je brán zřetel na kvalitu zpracovatele při výběru)

METODIKY A ODBORNÉ KONZULTACE evaluační plán - obsah EVALUACE A ANALÝZY METODIKY A ODBORNÉ KONZULTACE EVALUAČNÍ PLÁN RPS (aktivity roku 2006) REZERVA BUDOVÁNÍ EVALUAČNÍ KAPACITY ČR

evaluační plán – náklady A) Evaluace a analýzy B) Metodiky a odborné konzultace C) Budování evaluační kapacity ČR D) Rezerva CELKEM A) Evaluace a analýzy B) Metodiky a odborné konzultace C) Budování evaluační kapacity ČR D) Rezerva CELKEM evaluační plán – náklady