Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Michaela Brožová, Ing. Markéta Kupcová Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Vybrané metodické pokyny k územním studiím
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec Ing. Eva Fialová, Ing. Ilona Kunešová, Ing. Filip Novosád Ing. Roman Vodný, Ph.D. Odbor územního plánování MMR

Smlouva o spolupráci ORP/Obec ORP může realizovat ÚSVP pro pro vybrané území svého správního obvodu (ÚS Krajiny pro celý správní obvod) Příjemce/žadatel ze SC 3.3 IROP = ORP hradí 10% uznatelných nákladů, je zodpovědný za realizaci projektu, administraci projektu, včetně administrace veřejných zakázek, a udržitelnosti projektu Modelový příklad smlouvy o zajištění ÚSVP ORP pro Obec – lze alternativně ubírat/přidávat ustanovení Pořizování ÚS je ze zákona! Možné náklady ORP: práce spojené s výběrem zhotovitele/zpracovatele, práce projektového pracovníka (podávání žádostí, zprávy o realizaci, udržitelnosti…) ÚSVP musí být v souladu s ÚP – podmínka SC 3.3 IROP http://www.mmr.cz/cs/Uzemni-a-bytova-politika/Uzemni-planovani-a-stavebni-rad/Stanoviska-a-metodiky Zmínit financování ex post. www. Bude zveřejněno !!!

Smlouva o spolupráci ORP/Obec Předmět smlouvy: ORP zajistí územní studii veřejného prostranství včetně zajištění výběrového řízení na zhotovitele/zpracovatele ÚSVP, podání žádosti o podporu/dotaci z výzvy č. 9 IROP za podmínek SC 3.3 IROP (prostřednictvím aplikace MS2014+), a administrace projektu. ORP zajistí činnost pořizovatele na žádost obce na základě zákonem stanovené působnosti ORP, tj. zejména zpracuje zadání ÚSVP, pořídí ÚSVP, poté, kdy schválí možnost jejího využití, podá návrh na vložení dat o územní studii do evidence územně plánovací činnosti, popřípadě sama data do této evidence vloží; po zveřejnění ÚSVP způsobem umožňujícím dálkový přístup bezodkladně zajistí splnění povinností uvedených v § 166 odst. 3 stavebního zákona. Obec se zavazuje uhradit náklady na zhotovení/zpracování ÚSPV včetně nákladů na výběrové řízení na zhotovitele/zpracovatele ÚSVP za podmínek této smlouvy a uhradit ORP cenu za zpracování žádosti o podporu/dotaci a administraci projektu.

Smlouva o spolupráci ORP/Obec Cena je tvořena: Cenou za administraci projektu, která dle kalkulace činí …….. Kč s DPH. Cenou za další náklady spojené s pořízením ÚSVP, které mají charakter nezpůsobilých výdajů a jejich výše dle kalkulace činí ….. Kč s DPH. Cenou za zpracování ÚSVP, za její CZV, která je kalkulována ve výši: ………Kč s DPH. Z ní bude 10% uhrazeno Obcí jako její spolufinancování, to je ……… Kč včetně DPH a 90%, to je částka ……. Kč s DPH, je předmětem žádosti o dotaci/podporu. Do doby jejího přiznání a vyplacení poskytne Obec ORP zálohu podle odst. 4 tohoto článku na těchto 90%,  upravenou dle očekávané výše faktury zhotovitele. Obec se zavazuje uhradit ORP zálohu na spolufinancování projektu ve výši 10 % z výše kalkulovaných nákladů na zpracování ÚSVP podle odst. 1, bod. c tohoto článku, a to do 30 dnů od uzavření této smlouvy. (alt.: Nejpozději do 10 dnů ode dne doručení výzvy ze strany ORP a na základě zálohové faktury předložené ORP). Obec se zavazuje uhradit ORP zálohu ve výši 90% očekávané fakturace za zpracování ÚSVP, ke které ji ORP vyzve 30 dní předem, před plánovaným dokončením a fakturací ÚSVP. ORP je povinna do 30 dní po vyúčtování dotace/podpory, v případě získání dotace/podpory ze SC 3.3 IROP, nebo do 30 dní po ukončení realizace projektu, v případě nezískání podpory ze SC 3.3 IROP, doručit vyúčtování zálohové platby a vyúčtování neuznatelných výdajů a nákladů na administraci Obci. Smluvní strany jsou následně povinny vyúčtovat/uhradit do 14 dní od doručení vyúčtování příslušnou částku. Kalkulace a harmonogram na zajištění viz příloha 1 smlouvy. Příklad nezpůsobilých nákladů ÚSVP: výběrové řízení na zpracovatele ÚSVP.

Děkuji za pozornost. Ing. Eva Fialová Tel.: 224 862 353 e-mail: Eva.Fialova@mmr.cz Ing. Ilona Kunešová Odbor územního plánování Tel.: 224 862 277 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR e-mail: Ilona.Kunesova@mmr.cz Staroměstské náměstí 6   110 15 Praha 1 Ing. Filip Novosád www.mmr.cz Tel.: 224 862 279 e-mail: Filip.Novosad@mmr.cz Ing. Roman Vodný, Ph.D. Tel.: 224 862 123 e-mail: Roman.Vodny@mmr.cz