Tělesná výchova na ZŠ praktické

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Vendula Babou č ková. ORGANIZA Č NÍ FORMA „ vn ě jší uspo ř ádání organiza č ních a didaktických podmínek vyu č ování, v nich ž se realizuje výchovn.
Advertisements

BEZPEČNĚ A ZDRAVĚ DO ŽIVOTA - rozvoj kompetencí v základním a středním vzdělávání Realizace – Určeno: ZŠ, SŠ, SVČ/DDM.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
ÚVOD DO SPECIALIZACE AKTIVITY PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ 12. Intervenční pohybové programy - atletika, plavání, gymnastika, hry, sporty v přírodě Tento projekt.
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Didaktika TV jako součást kinantropologie Kinantropologie = vědní obor, jehož předmětem zkoumání je lidská pohybová činnost ve všech souvislostech. Má.
Plánování ve školní TV Zpracoval: Ondřej Šimko. Plánování ve školní TV je záměrná a cílevědomá činnost učitele k stanovení co nejracionálnějšího způsobu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové.
Problematika výchovy Formy, metody výchovy a výchovné utváření jednotlivých aspektů osobnosti Prezentace , KPG/RPEPS, Bc. Daniel Kantor.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Cvičení na trampolíně (skoky) - I. díl Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_153_Cvičení.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Podmínky TV – Právní podmínky Řízení školy jako státní instituce je zajištěno zákony s celostátní platností, výnosy a směrnicemi Ministerstva školství,
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tatínkovo nářadí pro předškoláky.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Plánování ve školní tělesné výchově
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Mimoškolní aktivity dětí
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Vyučovací a výchovné činnosti učitele tělesné výchovy
Techniky práce s mentálně postiženými
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
CÍLE ŠKOLNÍ TĚLESNÉ VÝCHOVY
Didaktika sportovních činností
Zvuky hudebních nástrojů
Pedagogická psychologie
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
OBSAH prezentace: Zásady bezpečnosti v pohybových volnočasových aktivitách Didaktické metody Hlavní didaktické zásady výchovy ve volnočasových aktivitách.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_02_PRVOUKA
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ POJMY Historie - 1. objektivní proces historického vývoje = dějiny; 2. vědecká reflexe historického vývoje, zkoumání a výklad minulosti,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Pedagogika školního sportu
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Tělesná výchova na ZŠS -teoretická část
INOVACE RVS- projekt- schůzka
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Analýza vyučovacího procesu v ZŠ praktických v České republice
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Co si vezmu na….
Poznatky ze života zvířat
GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ.
Centra kolegiální podpory
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha
Struktura pedagogiky.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Diagnostika dítěte předškolního věku
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Tělesná výchova na ZŠ praktické Lucie Havelková Eva Fabiánová Bára Houserová Jan Kubiš Mirka Michlíková

Tělesná výchova na ZŠ praktické RVP ZV – LMP - Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví - Vzdělávací obor: Tělesná výchova Cílové zaměření: poznávání vlastních fyzických a zdravotních předpokladů pohybových možností a omezení aktivita a pohybová seberealizace rozvíjení a využívání pohybových schopností a dovedností sport jako prostředek k navozování kontaktů

Základní druhy tělesné výchovy Tělesná výchova výběrová Normální tělesná výchova Zdravotní tělesná výchova Léčebná tělesná výchova

Cíle tělesné výchovy ZŠ praktické Reedukační cíle Kompenzační cíle Rehabilitační cíle Osvobození od tělesné výchovy –> zhoršení studijních výsledků

Organizace tělesné výchovy Vyučovací jednotka Kurz lyžování Plavecké kurzy Turistické aktivity Sportovní hry

Obsah předmětu tělesná výchova Činnosti ovlivňující zdraví Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností Činnosti podporující pohybové učení

Zdravotní tělesná výchova (ZTV) Povinná forma vzdělávání pro žáky s trvale či přechodně změněným zdravotním stavem Cílem ZTV - odstranění, či alespoň zmírnění zdravotního oslabení a celkové zlepšení zdravotního stavu Zahrnuje: - Činnosti a informace podporující korekce zdravotního oslabení - Speciální cvičení - Všeobecně rozvíjející pohybové činnosti

Přehled konkrétních tematických bloků: Poznatky z tělesné výchovy a sportu, komunikace, organizace, hygiena a bezpečnost tělesné výchovy Průpravné, kondiční, koordinační, kompenzační, relaxační, vyrovnávací a jiná cvičení Gymnastika Úpoly Atletika Pohybové hry Sportovní hry Plavání Turistika a pobyt v přírodě Bruslení Lyžování Další doporučené pohybové aktivity zařazované do tělesné výchovy podle podmínek škol a zájmu žáka

Použité zdroje: Psychopedie: teoretické základy a metodika. 2. vyd. Praha: Parta, s.r.o., 2004. ISBN 80-7320-063-5. RVP ZV - LMP

Děkujeme za pozornost!