215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Poslanecká sněmovna PČR Praha Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní dotační programy
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Národní program podpory cestovního ruchu
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
CCRJM Certifikace DMO TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM MĚSTA BRNA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Kategorizace organizací destinačního managementu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“ 31. října 2017

Cestovní ruch ČR/SČK – význam a statistiky Za první pololetí roku 2017 se ubytovalo v hromadných ubytovacích zařízeních ČR: 8 838 983 hostů (nárůst o 12,9 %). Za první pololetí roku 2017 se ubytovalo v hromadných ubytovacích zařízeních Středočeského kraje: 428 057 hostů (nárůst o 13,6 %). Cestovní ruch – významné odvětví národního hospodářství – HDP 2,8% Význam pro rozvoj regionů - zaměstnanost, rozvoj infrastruktury, podpora investic, vybavenost regionu, kulturní vyžití v regionech a podpora volnočasových aktivit.

Rozvoj cestovního ruchu Programové financování - Národní program podpory cestovního ruchu v regionech Koncepce státní politiky cestovního ruchu ČR, aktuální Koncepce je platná na roky 2014 – 2020. Rajonizace cestovního ruchu - proběhla aktualizace rajonizace cestovního ruchu – hodnocení potenciálu území pro rozvoj cestovního ruchu (může sloužit jako podklad pro územní plánování i definování priorit rozvoje CR) – www.risy.cz – aktuálně nová rajonizace – bude zveřejněno Komunikační a koordinační platforma - Kolegium ministryně pro CR, Pracovní skupina pro CR NM pro řízení sekce regionálního rozvoje Spolupráce se zástupci krajů - Komisí Rady Asociace krajů pro CR Legislativní a dozorová činnost – zákon č. 159/1999 Sb., kontrola CK/CA, SČK (120 CK).

Kategorizace destinačních organizací Nelegislativní nástroj na podporu vytvoření systému organizace CR v oblasti marketingu/propagace ČR a regionálních destinací. Ustanovení 4 úrovňového systém – CzT/národní, krajské, oblastní, lokální. Aktuálně – návrh standardu vzniká ve spolupráci MMR a CzT. Do konzultací k návrhu (vč. manuál, metodiky) zapojeny kraje, Asociace krajů, Svaz měst a obcí, profesní asociace – Asociace turistických regionů, Asociace organizací cestovního ruchu, atd. Další vývoj - spuštění certifikace na přelomu roku 2017/2018. Výzva NPPCRR na r. 2019 – způsobilý příjemce certifikovaná DS. Výzva pro r. 2018 – předpoklad elektronické registrace – formulář na webu www.csks.cz

Finanční podpora CR z prostředků MMR Národní program podpory CR v regionech P1 Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury a služeb CR v regionech. Zvýšení a zkvalitnění nabídky destinace a její atraktivity. Podpora rozprostření (čas, místo) návštěvnosti. Zvýšení povědomí o nabídce v regionu a destinaci. P2 Marketingové aktivity v CR Podpora činnosti destinačních společností - podpora marketingových aktivit, tvorby produktů a zavádění inovací. Státní politika podpory NNO Oblasti podpory. Podpora a ochrana veřejného zájmu na úseku bezbariérového užívání staveb. Metodická podpora poradenství v oblasti bydlení. Udržitelný cestovní ruch. Udržitelný rozvoj regionů, měst a obcí

Aktuální statistiky 1. výzvy NPPCRR 2017   Počet žádostí přijatých Požadavek dotace Alokace programu Žádosti bez návrhu dotace Počet žádostí s návrhem dotace Návrh dotace Podprogram I. 103 130 353 690 Kč 180 mil. Kč 23 79 91 662 839 Kč Dotační titul 1 36 mil. Kč 2 43 66 815 281 Kč 72 mil. Kč 12 31 44 802 678 Kč 3 60 63 538 409 Kč 48 46 860 161 Kč II. 25 29 048 180 Kč 120 mil. Kč 7 17 23 803 795 Kč 9 13 733 600 Kč 8 13 989 600 Kč 16 15 314 580 Kč 84 mil. Kč 6 9 814 195 Kč NPPCRR Celkem 128 159 401 870 Kč 300 mil. Kč 98 115 466 634 Kč Procesy: Dokončuje se administrativní kontrola dokumentace a vystavování Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Probíhá postupné čerpání dotace prostřednictvím předložených faktur.

Projekty podpořené v SČK Národní program podpory cestovního ruchu / podprogram Cestování dostupné všem Rok Příjemce dotace Název akce Místo realizace Dotace 2015 Václav Vydra Odpočívadlo pro všechny na statku Malčan Čím 2 006 229 Město Dobříš Po Dobříši a okolí na kole Dobříš 143 790    Celkem dotace 2 150 019 Národní program podpory cestovního ruchu / podprogram Cestování dostupné všem  2016 Ing. Luděk Šofr Sociální zázemí pro turisty Královice Královice 1 380 783 Ing. Michaela Kuchařová R.I.C Újezd nad Zbečnem 1 311 431 Město Lysá nad Labem Modulářní dráha pumptrack v Lysé nad Labem Lysá nad Labem 299 959 Město Týnec nad Sázavou Turistické odpočinkové místo - střed města Týnec nad Sázavou Týnec nad Sázavou 929 199 Obec Ořech Doplnění veřejné turistické infrastruktury Ořech 471 640 Celkem dotace 4 393 012 Národní program podpory cestovního ruchu v regionech/ I. podprogram - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR 2017 Petr Půlpán Rozvoj a rozšíření doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro turisty Sadská - Hradištko 1 777 000 Ing. Vladimír Glaser Expozice českých betlémů a včelařství 2 428 978 Obec Husinec Relaxační zóna se sportovními prvky v Řeži Husinec 1 586 747 ZOO Chleby o.p.s. ZOO Chleby - Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Chleby 539 999 Město Zruč nad Sázavou Sociální zařízení pro turisty ve Zruči nad Sázavou Zruč nad Sázavou 1 660 363 Město Votice Votice - Vlastivědná expozice v klášteře Votice 1 125 860 9 118 947

Děkuji za Vaši pozornost JUDr Děkuji za Vaši pozornost JUDr. Renata Králová odbor cestovního ruchu www.mmr.cz www.mmr.cz/programyadotace