Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 10_ Rozmanitost přírody Procházka lesem (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Volně žijící zvířata-I savci
Lasicovité šelmy.
Savci lesa šelmy.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Další savci lesa.
zvířata Ve volné přírodě
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Savci.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Škola:. Základní škola a Mateřská škola,. Kostelní 560, Svoboda n
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Zima je čas odpočinku, zastavení a klidu.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
VY_32_INOVACE_16 Zvířata v lese. 4. ročník. Jméno:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Je podzim ‒ zvířátka se připravují na zimu
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Rozumová výchova Č. DUMu: VY_32_INOVACE_15_domácí zvířata Jméno autora:Elena Guryčová.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
VEVERKA OBECNÁ.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
LOUKA živočichové.
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_18_lidské tělo
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_20_chodíme do školy
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.10_Volně_žijící_zvířata.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Ekosystém les Živočichové
Lesní zvířata.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_19_podzim
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_jaro
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Živočichové v lese 3. ročník.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Bažant obecný.
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Transkript prezentace:

Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.0961 Rozumová výchova Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata Jméno autora: Elena Guryčová

Anotace Prezentace slouží k seznámení žáků s druhy lesních zvířat a způsobu jejich života. Je určena pro žáky ZŠ speciální. Období vytvoření vzdělávacího materiálu – červen 2012.

Lesní zvířata žijí volně v přírodě – v lese Lesní zvířata žijí volně v přírodě – v lese. Člověk se o ně, na rozdíl od domácích zvířat, nestará.

Která lesní zvířata znáte?

Sova je noční pták. Ve dne spí a v noci si hledá potravu: různá drobná zvířata, především myši.

Datlovi se říká doktor stromů, protože se díky svému dlouhému a pevnému zobáku dostane až pod kůru stromů a zbaví je škodlivého hmyzu.

Ve větvích stromů žije i veverka, která mívá své hnízdo často v dutinách stromů. Její strava je rostlinného původu, skládá se z ořechů, semen ze šišek, hub a dokonce i ptačích vajíček. Veverka je tak chytrá, že si dělá zásoby na zimu, protože v zimě nespí a potřebuje potravu k přežití. Ve své noře si skladuje sušené houby, šišky a ořechy.

V lese také bydlí ježek. Je to hmyzožravec, žere larvy, červy, slimáky a brouky. Občas i myši. A tím je velmi užitečný! Ježek patří k zvířatům, která se na podzim ukládají k zimnímu spánku. Ježek prospí celou dlouhou zimu v norce, kterou si sám připraví a vystele suchým listím. Probudí se až na jaře.

Medvěd se také ukládá na konci podzimu k zimnímu spánku Medvěd se také ukládá na konci podzimu k zimnímu spánku. Během podzimu musí hodně jíst a tím se mu vytváří tukové polštáře, které mu umožňují prospat celou zimu. Medvěd je všežravec, živí se lesními plody, kořínky, houbami, rybami, malými zvířaty a hmyzem.

Liška je masožravec. Žere myši a hraboše, mláďata zajíců, ráda zavítá i do vesnice, kde si pochutná na slepičkách. V zimě nespí. Bydlí v noře, kterou si vyhrabe nebo osídlí po jiném zvířeti. Je užitečná, protože se živí mršinami.

Vlk je také lesní zvíře. Žije a loví ve skupinách. Bydlí v noře Vlk je také lesní zvíře. Žije a loví ve skupinách. Bydlí v noře. Žere srny, prasata, králíky, zajíce a drobnou lesní zvěř.

Zajíc žije na okraji lesa Zajíc žije na okraji lesa. Živí se bylinami, zbytky zemědělských plodin, okusuje větve rostlin a na jaře i pupeny.

Přiřaď správně čím se živí zvířata

Přiřaď správně čím se živí zvířata: řešení

Kde bydlí zvířata?

Kde bydlí zvířata? řešení

Kam patří zvířata? LES HOSPODÁŘSTVÍ

Kam patří zvířata? řešení LES HOSPODÁŘSTVÍ

Citace Obrázky dostupné z Klipart sady Microsoft Office.