Seminář k problematice IPPC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Advertisements

1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Hospodaření s oběžným majetkem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz,
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Méně je více: Jak na odpady (nejen) na úřadě Jihlava, 6. dubna 2016 Mgr. Renata Placková.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad spotřebu energie a zajištění kvality životního.
Předcházení vzniku odpadů Jana Blecherová Říjen 2015.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablony VY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Integrovaná prevence Ministerstvo zemědělství 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Společenská odpovědnost ve školství
FOSFOR A VODA PŘEHLED PROBLEMATIKY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Maso – zrání, vady, kontrola, skladování
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Zemědělství.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Práce na novelizaci odpadové legislativy v oblasti elektroodpadu
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Aktuální informace o projektu IKAP
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Využití potenciálu českého zemědělství po roce 2020
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Ing. Petr Slezák zástupce ředitele odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí tel.:
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Seminář k problematice IPPC Praha, 7. června 2006 Ministerstvo zemědělství

Proč IPPC? Od příkazů a kontroly k integrovanému přístupu Zajistit snižování znečištění životního prostředí jako celku Brát v potaz komplexně všechny vlivy na životní prostředí Lépe využívat energii a suroviny Plně koordinovat činnost všech úřadů Základem BAT Pramen: MŽP

Směrnice IPPC Od října 1999 pro nově vzniklé podniky Do 30. října 2007 zahrne 60 000 podniků Důraz na rovnováhu mezi životním prostředím a ekonomikou Nesmí narušit konkurenceschopnost podniků Neexistuje zázračné řešení pro všechny

IPPC v zemědělství 6.4 a) jatka více než 50 t denně; b) zařízení na výrobu potravin nebo krmiv z živočišných surovin nad 75 t hotových výrobků denně, z rostlinných surovin, nad 300 t hotových výrobků denně c) úprava a zpracování mléka nad 200 t 6.5 zařízení na zneškodňování zvířecích těl více než 10 t 6.6 zařízení intenzivního chovu 40 000 kusů drůbeže 2 000 kusů prasat na porážku (na 30 kg) 750 kusů prasnic.

IPPC v zemědělství Do roku 2003 – hlavní TPS Od roku 2004 tři specializované TPS jedna hlavní TPS Semináře, workshopy, internet, odborné články www.mze.cz

Spolupráce Ministerstva zemědělství Oddělení envoronmentálního rozvoje a prevence znečištění Ing. Petr Zajíček – vedoucí Ing. Milena Vrkoslavová – obaly, odpady Ing. Lucie Svobodová – kategorie 6.4 – potraviny, krmiva Ing. Aleš Chrenka – kategorie 6.5 – asanační ústavy Ing. Milan Miláček – velkochovy drůbeže a prasat

IPPC v zemědělství Nejen povinnost, ale také Pořádek a systém Řešení otázek ekologie Lepší využití energie Lepší využití materiálu Modernizace a inovace provozu Lepší soužití s okolím Pokud 60 000 podniků zavede IPPC…

Děkuji vám za pozornost. Milena.Vicenova@mze.cz