Procesní management / Řízení procesů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Factoring: Financování vašeho podnikání Ing. Kateřina Bůžková 30. září 2015, Plzeň.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady:3tematický.
Ekonomicko-matematické metody č. 11 Prof. RNDr. Jaroslav Ramík, CSc.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Úvod k přednáškám o Jištění kvality technologických procesů VŠCHT pd v
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA - ČNB je ústřední bankou České republiky.
Funkce Lineární funkce a její vlastnosti 2. Funkce − definice Funkce je předpis, který každému číslu z definičního oboru, který je podmnožinou množiny.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základy nabídky a poptávky TNH 1 – 3. seminář Pavel Seknička.
Postup modelování Kateřina Růžičková. Postup modelování Rozhodnutí modelovat Definice problému Existence modelu, pro daný problém Identifikace modelu.
model fungování a praxe
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Cílem Manažerů rozvoje a kvality služeb je:
Vytvořil: Robert Döring
Inovace a regionální rozvoj
COM – Práce s objektovým modelem jiné aplikace
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Lineární funkce - příklady
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU 1 – Množiny – teorie
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 1. Co je nejmenší?
[název projektu] Projekt v rámci certifikace Lean Six Sigma Green Belt
Uživatelem definované datové typy
1 Úvod ÚČEL A CÍL KONSTRUKČNÍHO PROCESU
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Snížení nákladů na vytápění budov
Přístupový systém aneb kontrola vstupů
8.1 Aritmetické vektory.
Kompetenční modely Mgr. Andrea Drdáková.
8.1.2 Podprostory.
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
IS ve výrobní sféře (systémy APS)
Marketing VY_32_INOVACE_41_822
Odměňování zaměstnanců
SIMULAČNÍ MODELY.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Kvadratické nerovnice
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
Název prezentace (DUMu): Posloupnosti
Alena Klapalová MANAGEMENT KVALITY Alena Klapalová
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
BIBS Informatika pro ekonomy přednáška 2
Informatika pro ekonomy přednáška 8
MNOŽINY.
Střední hodnoty Udávají střed celé skupiny údajů, kolem kterého všechny hodnoty kolísají (analogie těžiště). Aritmetický průměr - vznikne součtem hodnot.
Institucionální program na rok 2017
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Zásobníkový automat Konečný automat i nedeterministický konečný automat umí řešit tytéž úlohy, akorát s různou efektivitou. Nazývají se regulární úlohy.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Fyzikální veličiny.
* Funkce Matematika – 9. ročník *.
Ing. Jiří Šilhán ECM.
Informační systém podniku
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
Lineární funkce a její vlastnosti
Funkce Pojem funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Grafy kvadratických funkcí
Obsah a úvod do předmětu: Počítačová podpora řízení
Transkript prezentace:

Procesní management / Řízení procesů Tomáš Vaníček Stavební fakulta ČVUT Thákurova 7, Praha Dejvice, B407 vanicek@fsv.cvut.cz http://kix.fsv.cvut.cz/vanicek

Business Process Engineering Kvalita Cena Čas

Business Process Engineering Organizace Technologie Procesy

Definice Reinženýringu Zásadní změna myšlení & radikální změna jádra “bussines” procesů za účelem dramatického zvýšení měřitelných veličin, jako je kvalita, cena a doba trvání.

Co není reinženýring? Paving the cow paths. (Automatické používání známých řešení) Downsizing: Dělat méně s menšími náklady. Dělat pomaleji s menšími náklady. BPR vyžaduje zásadní inovaci jádra procesů: Zavedení nových produktů, radikální změna výrobních procesů, která dokáže vylepšit čas, kvalitu, náklady...

Zapomenout na vše a začít znovu od nuly. Co je reinženýring ... Extrémní pohled Zapomenout na vše a začít znovu od nuly. Změnit vše ve vaší organizaci.

Definice “bussiness” procesu Proces je strukturovaná a měřitelná posloupnost aktivit zavedená proto, aby byl vytvořen nový produkt pro konkrétního zákazníka, či konkrétní trh. -- Thomas Davenport Characteristiky: Posloupnost aktivit v čase a prostoru Začátek a konec Jasně definované vstupy a výstupy Orientované na zákazníka Ví se, jak funguje Má vlastníka Měřitelné charakteristiky

Procesy často spojují mnoho oblastí Zákazník Dodavatel

Ford Accounts Payable Process* Purchasing Vendor Purchase order Receiving Goods Copy of purchase order Receiving document Accounts Payable Invoice Payment *Source: Adapted from Hammer and Champy, 1993

Ford Procurement Process Purchasing Vendor Purchase order Receiving Goods Purchase order Goods received Accounts Payable Data base Payment

Ford Accounts Payable Dříve Nyní Více než 500 úředníků zařizovalo objednávky, platky a předávání dokumentů. Bylo to pomalé a těžkopádné. Chyby byly časté. Nyní Počet úředníků klesl o 75%. Dokumenty uložené v elektronické podobě Počet chyb se výrazně zmenšil

Reinženýring Která fronta je nejkratší a nejrychlejší?

Reinženýring

Formální definice konečného automatu Formálně je konečný automat definován jako uspořádaná pětice , kde: S je konečná množina stavů (např. {Ano,Ne}) Σ je konečná množina vstupních symbolů, nazývaná abeceda (např. { 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}). σ je tzv. přechodová funkce (též přechodová tabulka), popisující pravidla přechodů mezi stavy. Může má podobu S × Σ → S. s je počáteční stav, s je prvek S. A je množina přijímajících stavů, A je podmnožina S.

Popis automatu tabulkou 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Popis grafem