PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Advertisements

Strategie boje proti extremismu Ivan LANGER ministr vnitra.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Civilní kontrola a řízení bezpečnostního systému ČR Praha – Jinonice | UK FSV
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Boj proti korupci a lichvě
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
S bojem proti korupci to myslím vážně! Ing. Martin Pecina, MBA ministr vnitra.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Základní registry veřejné správy
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
<< ZVOLTE POLICEJNÍHO PREZIDENTA Anketa:
Problematika informační kriminality
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Základní registry.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Problematika informační kriminality
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
EEA Grants Norway Grants pplk. JUDr. Mgr. Václav VLČEK Policejní prezidium České republiky, Ředitelství služby pořádkové policie Lt. Col. Václav Vlček,
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
EGonovi tluče srdce!!!.
BILANČNÍ TISKOVÁ KONFERENCE ZA ROK 2014
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Kybernetická kriminalita
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
10 pilířů reformy Policie ČR
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Priority Policie České republiky na rok 2012
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Transkript prezentace:

PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA Praha 2. června 2009 Martin Pecina ministr vnitra

Priority Ministerstva vnitra pro období do října 2009 vytvoříme podmínky pro dokončení reformy Policie České republiky v červnu a červenci 2009 proběhne vyhodnocení dosavadních kroků cíl reformy = zvýšení bezpečí občanů a zlepšení podmínek pro výkon služby policistů vyhodnotíme a průběžně aktualizujeme opatření proti organizovanému zločinu, terorismu a drogové trestné činnosti budeme nekompromisně postupovat proti všem formám extremismu budeme důsledně postihovat snahy o porušování zákona ze strany stoupenců extremistických ideologií posoudíme možnost zákazu extremistických politických subjektů

Priority Ministerstva vnitra pro období do října 2009 učiníme potřebné kroky k zajištění informační bezpečnosti budeme průběžně monitorovat dopady hospodářské krize na situaci v oblasti migrace a přijímat adekvátní opatření dokončíme proces zavádění datových schránek, které umožní jednodušší, pohodlnější a levnější doručování dokumentů ze strany občanů a firem veřejné správě i orgánů veřejné moci a dalších subjektů mezi sebou vytvoříme podmínky pro vznik, fungování a bezpečný provoz systému základních registrů veřejné správy – registru obyvatel, registru osob, registru územní identifikace, registru práv a povinností

Nová struktura Ministerstva vnitra počet náměstků ministra vnitra je zvýšen na pět v rámci kabinetu ministra vnitra vzniká nové oddělení strategií a koncepcí, dosavadní oddělení protokolu a vládní agendy se mění na oddělení protokolu, vládní a parlamentní agendy reorganizační změny ani následné změny v systemizaci pracovních míst nemají na zaměstnance dotčených útvarů personální dopady 1. náměstkem MV byl jmenován plk. Jiří Komorous na základě rozhodnutí vedení Ministerstva vnitra dochází od 1.6.2009 k přesunu odboru personálního a odboru prevence kriminality do úseku 1. náměstka ministra vnitra 1. náměstek bude mít ve své působnosti 2 skupiny – pro boj s extremismem a pro reformu policie

Nová struktura Ministerstva vnitra

Děkuji za pozornost

TASK FORCE MINISTRA VNITRA PRO BOJ S EXTREMISMEM plk. Jiří Komorous 1. náměstek ministra vnitra

Task force ministra vnitra pro boj s extremismem předseda pracovní skupiny – plk. Jiří Komorous, 1. náměstek MV složení skupiny: zástupci MV (náměstek MV pro vnitřní bezpečnost, legislativa, OBP, OAMP), PČR, Inspekce PČR, BIS, vojenského zpravodajství, ÚZSI, dalších resortů (spravedlnost, lidská práva) a nevládních organizací a expertů na danou problematiku priorita Ministerstva vnitra - boj s extremismem, koordinace a maximálního urychlení přijetí účinných a efektivních opatření k eliminaci všech forem extremismu a jeho projevů skupina se sešla poprvé 1. 6. 2009

Task force ministra vnitra pro boj s extremismem policejní taktika při bezpečnostních opatřeních ukotvení specialistů a jejich počty vybavení pořádkových jednotek zabránění infiltrace extremistů do bezpečnostních složek strukturální zajištění řešení problematiky extremismu dostatečnost metodických manuálů monitoring a rozpracování extremistických skupin využívání zkráceného soudního řízení využívání nových legislativních úprav sdílení informací a spolupráce mezi jednotlivými policejními složkami a mezi policií a zpravodajskými službami

Task force ministra vnitra pro reformu policie cílem je pokračování reformy policie analýza rezerv a problémů – návrhy řešení

Děkuji za pozornost