ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_09

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Advertisements

Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková SOUVĚTÍ SLOŽITÉ Jednou se nějaké lávce potkalo Štěstí s Rozumem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída:
NÁZEV ŠKOLYěh BRÁNA, základní škola a mateřská škola Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTURozvoj čtení a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Jana Hofrichterová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Podstatná jména TÉMA.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_16_ROZVÍJENÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slova neohebná Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_5_Procvičování pravopisu vlastních jmen.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_29_Číslo.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Věta jednoduchá VY_32_INOVACE_8
ČESKÝ JAZYK 4. ROČ. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_12
Sada 7 Jazyková výchova Autor: Dana Doležalová ZŠ a MŠ Dešná
V_ _ _ _ _ _ _ _E SVÁTKY JARA
Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - spojky
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost POZNÁVÁME RODINU
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Slovesa.
Mgr. Kateřina Gajdošová
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_05
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Anotace: prezentace slouží k procvičování správné skladby slov ve větě
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Tvoření sloves a doplňování do vět
Český jazyk 3 Souvětí a věta.
Druhy vět – jejich rozdělení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
O kůzlátkách Autor: David Dolejší.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_07_ Ovoce
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_39_ČJ4
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK
AUTOR: Mgr. Marta Severová
Skupiny DĚ, TĚ, NĚ, BĚ, PĚ, VĚ, MĚ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_17_Slova se skupinami dě, tě,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_ČJ.3.20 Anotace
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Výukový materiál VY_32_INOVACE_08_ Souvětí a spojky
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
SLOVESA číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Jazyk a jazyková komunikace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ČESKÝ JAZYK 4. ROČ. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Věta se skládá ze slov Název školy
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Transkript prezentace:

ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_09 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 13. 5. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k procvičování učiva o větě jednoduché a souvětí ve 3. a 4. ročníku na 1. stupni základní školy.

Věta jednoduchá nebo souvětí? Zakroužkuj správně. Zítra půjdeme na vycházku. J S Chtěl jsem tam jít, ale nebylo hezké počasí. J S Petr a Martin chodí hrát každý pátek fotbal na hřiště. J S Když jsem byl malý, měl jsem strach ze tmy. J S Maminka vařila a tatínek se díval na televizi. J S Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo. J S Petra je velmi chytrá a šikovná dívka. J S O prázdninách pojedu k babičce. J S Musím se hodně učit, neboť chci mít hezké vysvědčení. J S Náš pes každý večer vyje na měsíc. J S

Správné řešení Zítra půjdeme na vycházku. J S Chtěl jsem tam jít, ale nebylo hezké počasí. J S Petr a Martin chodí hrát každý pátek fotbal na hřiště. J S Když jsem byl malý, měl jsem strach ze tmy. J S Maminka vařila a tatínek se díval na televizi. J S Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo. J S Petra je velmi chytrá a šikovná dívka. J S O prázdninách pojedu k babičce. J S Musím se hodně učit, neboť chci mít hezké vysvědčení. J S Náš pes každý večer vyje na měsíc. J S

Poskládej věty a podtrhni spojky maminka pozval kluky na svačinu mi ze školy dovolila ,abych ______________________________________________________________ snědl svůj Vendelín nemohl ,jelikož kousek už s ním závodit jsme do pustili kotrmelců se s venku Albínem hned řekl jim tedy jsem Marii-Hedviku jsem tak pozval ,že

Správné řešení maminka pozval kluky na svačinu mi ze školy dovolila ,abych Maminka mi dovolila, abych pozval kluky ze školy na svačinu. snědl svůj Vendelín nemohl ,jelikož kousek už s ním závodit Vendelín s ním nemohl závodit, jelikož svůj kousek už snědl. jsme do pustili kotrmelců se s venku Albínem hned Venku jsme se s Albínem hned pustili do kotrmelců. řekl jim tedy jsem Marii-Hedviku jsem tak pozval ,že Tak jsem jim tedy řekl, že jsem pozval Marii-Hedviku.

Spoj větu se správným vzorcem Myslela tím den, kdy si s Emilem povídala. V1, ale V2 Seskočil do hnízda a vzal mláďata pod křídla. Když V1, V2 Rybáři byli rádi, že tak dobře prodali. V1, kdy V2 Když jsem otevřel oči, uviděl jsem dvě koťátka. V1, protože V2 Plížil se opatrně, aby se ani lístek nepohnul. V1 a V2 Můžeš vyhrát, když se budeš snažit. V1, aby V2 Nemohl jsem přijít, protože jsem musel hlídat sestru. V1, když V2 Obrátil se, ale nic neviděl. V1, že V2

Správné řešení Myslela tím den, kdy si s Emilem povídala. V1, ale V2 Seskočil do hnízda a vzal mláďata pod křídla. Když V1, V2 Rybáři byli rádi, že tak dobře prodali. V1, kdy V2 Když jsem otevřel oči, uviděl jsem dvě koťátka. V1, protože V2 Plížil se opatrně, aby se ani lístek nepohnul. V1 a V2 Můžeš vyhrát, když se budeš snažit. V1, aby V2 Nemohl jsem přijít, protože jsem musel hlídat sestru. V1, když V2 Obrátil se, ale nic neviděl. V1, že V2