Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)"— Transkript prezentace:

1 ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I) Téma: Co dělají v zimě? Poznávací test – živočichové u nás přezimující a stěhovaví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka, Přírodověda Ročník: 1., 2., 3., 4. Jméno autora: Mgr. Kateřina Jáklová Vytvořeno dne:

2 Anotace: Žák by měl poznat nejběžnější druhy volně žijících živočichů a znát jejich životní podmínky . Materiál podporuje aktivitu žáka a práci s učebními materiály. Metodický popis: Poznávací test slouží k opakování a procvičování volně žijících živočichů a jejich činnosti v zimě – ptáci u nás přezimující versus stěhovaví, zvířata v zimě aktivní versus spící zimním spánkem. V testu mají žáci vždy k obrázku možnost dvou odpovědí. Pokud žák odpoví správně, zbarví se políčko s odpovědí zeleně. Při špatné odpovědi se políčko zbarví červeně. Tento materiál slouží zejména k ověřování získaných znalostí žáků. Klíčová slova: zima, živočichové v zimě, stěhovaví ptáci, ptáci přezimující, test Materiál má návaznost na: učivo prvouky 1. – 3. ročníku učivo přírodovědy 4. ročníku vycházku do přírody DUM Zvířata v zimě_ ptáci od téže autorky DUM Zvířata v zimě_zimní spánek a zimní aktivita od téže autorky

3 CO DĚLAJÍ V ZIMĚ? POZNÁVACÍ TEST

4 Na následujících obrázcích jsou obrázky různých živočichů.
Tvým úkolem je vybrat, zda patří k živočichům v zimě aktivním a u nás zůstávajícím, nebo zda upadají do zimního spánku či se od nás stěhují . Pokud zvolíš správně, zabarví se políčko zeleně. Při špatné odpovědi se zbarví červeně. Hodně štěstí 

5 1 V ZIMĚ AKTIVNÍ ZIMNÍ SPÁNEK

6 2 STĚHOVAVÝ PŘEZIMUJÍCÍ

7 3 PŘEZIMUJÍCÍ STĚHOVAVÝ

8 4 ZIMNÍ SPÁNEK V ZIMĚ AKTIVNÍ

9 5 ZIMNÍ SPÁNEK V ZIMĚ AKTIVNÍ

10 6 STĚHOVAVÍ PŘEZIMUJÍCÍ

11 7 PŘEZIMUJÍCÍ STĚHOVAVÝ

12 8 ZIMNÍ SPÁNEK V ZIMĚ AKTIVNÍ

13 9 ZIMNÍ SPÁNEK V ZIMĚ AKTIVNÍ

14 10 PŘEZIMUJÍCÍ STĚHOVAVÝ

15 11 STĚHOVAVÝ PŘEZIMUJÍCÍ

16 12 STĚHOVAVÍ PŘEZIMUJÍCÍ

17 13 V ZIMĚ AKTIVNÍ ZIMNÍ SPÁNEK

18 14 V ZIMĚ AKTIVNÍ ZIMNÍ SPÁNEK

19 15 STĚHOVAVÝ PŘEZIMUJÍCÍ

20 16 STĚHOVAVÝ PŘEZIMUJÍCÍ

21 17 STĚHOVAVÝ PŘEZIMUJÍCÍ

22 18 ZIMNÍ SPÁNEK V ZIMĚ AKTIVNÍ

23 19 V ZIMĚ AKTIVNÍ ZIMNÍ SPÁNEK

24 20 ZIMNÍ SPÁNEK V ZIMĚ AKTIVNÍ

25 Použité zdroje obrázků
jelen: MIREK12. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: vrabec: TGREYFOX. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: čáp: KONRADR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: skokan: BOGERT, Leo. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: medvěd: HILLEBRAND, Steve. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: strakapoud: MIRACETI. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: labuť: HEFNER, Matrin. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: zajíc: HELLWIG, Hans-Jörg. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: babočka: DIXONSEJ. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: špaček: SELIM, Pierre. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: husa divoká: LUCIK123. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: kachna: TREPTE, Andreas. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

26 veverka: RØNNING, Arnstein. commons. wikimedia. org [online]. [cit. 10
veverka: RØNNING, Arnstein. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ježek: HEMPEL, Jörg. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: brhlík: KARAKAL. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: bažant: PAVRABEC. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: kukačka: LOCAGUAPA. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: křeček: ZELL, H.. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: myš: AUTOR NEUVEDEN. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: rys: MPIET. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)"

Podobné prezentace


Reklamy Google