Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Jazyk a jazyková komunikace Číslo materiálu: VY_12_INOVACE_96 Ročník: 5. Sada: Český jazyk Druh: Pracovní list Autor: Mgr. Alice Kořenková Název: Cvičení – zájmeno JÁ Anotace: Ověřování znalostí, doplňování správných tvarů Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Vyber správný tvar zájmena z nabídky a urči pád ( ).
Souhrnná cvičení Vyber správný tvar zájmena z nabídky a urči pád ( ). Nabídka: na mě, na mně, o mě, o mně Čekal _ _ ( ) před školou. Josefovi se _ _ ( ) zdálo. _ _ ( ) se neohlížej. Kalhoty _ _ ( ) visely. Pokoušely se _ _ ( ) mdloby. _ _ ( ) jim vůbec nezáleží. Spolehni se _ _ ( ). Babička měla _ _ ( ) strach. Na třídní schůzce se _ _ ( ) tatínek bavil s paní učitelkou. Byla _ _ ( ) pyšná. Neboj se _ _ ( ).

3 Souhrnná cvičení Správné řešení: Čekal na mě (4.p.) před školou. Josefovi se o mně (6.p.) zdálo. Na mě (4.p.) se neohlížej. Kalhoty na mně (6.p.) visely. Pokoušely se o mě (4.p.) mdloby. Na mně (6.p.) jim vůbec nezáleží. Spolehni se na mě (4.p.). Babička měla o mě (4.p.) strach. Na třídní schůzce se o mně (6.p.) tatínek bavil s paní učitelkou. Byla na mě (4.p.) pyšná. Neboj se o mě (4.p.).

4 Souhrnná cvičení Doplň tvary zájmena já: Nebylo to ode _ hezké. Je _ to líto. Pro _ za _. Nedívej se na _. Uděláš to pro _? _ to nebaví. Určitě _ zavolej. Nezlob se na _. Je _ ho líto. Bylo to ode _ nehezké. Nic špatného o _ nemohl slyšet. Podíval se na _ vyčítavě. Je to pro _ velké vyznamenání.

5 Souhrnná cvičení Správné řešení: Nebylo to ode mě hezké. Je mi to líto. Pro mě za mě. Nedívej se na mě. Uděláš to pro mě? Mě to nebaví. Určitě mi zavolej. Nezlob se na mě. Je mi ho líto. Bylo to ode mě nehezké. Nic špatného o mě nemohl slyšet. Podíval se na mě vyčítavě. Je to pro mě velké vyznamenání.


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google