Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek
Advertisements

Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_20_ Volba povolání Autor Motejlková Věra.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Manažer obchodu příspěvek VŠE ke vzdělávání dospělých.
Management Motivace Personalistika. Motivace Výkon schopnosti a podmínky Lidský potenciál.
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
PREZENTACE. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE 2 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_32_INOVACE_14_02 Šablona III/2 Inovace a.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
Přijímací řízení pro školní rok 2016/17 Osmileté studium.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_16-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorMgr.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Setkání se studenty přijatými na FCHT Petr Zámostný proděkan pro pedagogickou činnost.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
Slohová cvičení Administrativní útvary Zpracujte pozvánku na školní akademii, ples, sportovní den… Nezapomeňte na uvedení pořádající organizace, názvu.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Jsou venkovské školy horší než městské?
41 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/06 Název materiálu: Hudební forma
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
Ohodnoťte si správně své jazykové dovednosti
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Plánování ve školní tělesné výchově
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
VY_32_INOVACE_2C_19_ZIVOTOPIS Životopis dubna 2012
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Ing.Lenka Bombera Piskačová
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ZVÍŘATA Kde které potkám?.
Volby v ČR Název školy: ZŠ Salvátor
Vzdělávání.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Funkční styl administrativní
Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Etická výchova – cesta a naděje pro budoucí generace
Hledáme klíč k právům dětí
Výběrové řízení z hlediska právního a psychologického
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Vztah k životnímu prostředí
Život bez střeva , Praha.
Profesionalizace sociální práce v ČR
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
NABÍDKA ŠKOLENÍ CE 2017 / 18 Q2.
Transkript prezentace:

Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek PŘIJÍMACÍ POHOVOR Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek

Příprava k pohovoru Zpracování životopisu Získání informací o pracovním místě Vhodné oblečení, obuv a příjemný zevnějšek Dochvilnost Přirozené chování Vstřícnost

Životopis MUSÍ BÝT: přehledný pravdivý stručný výstižný aktuální STRUKTURA: osobní údaje vzdělání praxe další dovednosti a zájmy

Nonverbální komunikace Přirozená chůze Přiměřená gestikulace Správné podání ruky Úsměv a pohled do očí Správná poloha těla při sezení Pozor na narušení privátní zóny protějšku Nehrát si s předměty

II. Nevhodná gesta, nepřiměřená gestikulace Správný tón, intenzita a barva hlasu a rychlost řeči Nepřetvařovat se Pozor na pohybový neklid během rozhovoru

Charakteristiky vhodných kandidátů Vzdělání a odborné znalosti a schopnosti Specifické pracovní zkušenosti Řídící schopnosti a zkušenosti Sociální schopnosti a osobnostní předpoklady Motivační předpoklady

Charakteristiky vhodných kandidátů Jazykové, počítačové a další speciální znalosti Osobní flexibilita Zdravotní stav

Fáze přijímacího pohovoru Uvítání kandidáta Shrnutí obsahu pozice Položení profesních otázek Zjištění osobních vlastností uchazeče Otázky uchazeče Uzavření rozhovoru

Analýza uchazeče Kladení otázek uchazeči ze strany personalisty, aby se zjistily adeptovy manažerské schopnosti, sociální inteligence atd. Nastavení modelových situací, které má kandidát řešit.

Výběrová kritéria ÚROVEŇ VZDĚLÁNÍ PRACOVNÍ ZKUŠENOST TECHNICKÁ KVALIFIKACE KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTI Analýza životopisu Interview Osvědčení Test technických znalostí Jazykový test

Výběrová kritéria ŘÍDÍCÍ SCHOPNOSTI KVANTITATIVNÍ SCHOPNOSTI Analýza životopisu Interview Reference Numerický test Případová studie

Výběrová kritéria SCHOPNOST PRACOVAT V TÝMU ZÁKAZNICKÁ ORIENTACE Skupinové cvičení Psychologický test Hraní rolí Behaviorální interview

Dobrý start v zaměstnání Přizpůsobte se, ale nevzdávejte se názorů, které považujete za správné Nespěchejte s kategorickými soudy Přijměte novou situaci jako výzvu. Nevzdávejte se po prvním případném neúspěchu.

Dobrý start v zaměstnání Seznamte se s pracovní problematikou a úkoly plňte, jak nejlépe umíte Neodmítejte úkoly přesahující rámec vašich pracovních povinností Buďte za každých okolností loajální k firmě Snažte se mít perfektně zorganizovanou práci

Dobrý start v zaměstnání Buďte zdvořilí a vstřícní ke kolegům Nezapomínejte si průběžně rozšiřovat znalosti ve svém oboru Snažte se být vždy pozitivně naladěni Zajímejte se o život ve firmě Nedejte se svést k pomluvám Dbejte na upravený zevnějšek