Technika obsluhy – Barový inventář

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Advertisements

VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
VY_32_INOVACE_11_ODV_648_Str
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Náležitosti výrobního výkresu
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní výkresová dokumentace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_406 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_416 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1 – 3 K-č.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Výroba bílého vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Dělení míchaných nápojů Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Technika obsluhy – Vinárny
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Stroje a zařízení - spoje
CHEMIE - Polysacharidy
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Zařízení umýváren nádobí
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Technika obsluhy – Výroba kávy
CHEMIE - Vlastnosti sacharidů
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Technika obsluhy – Společenská setkání
Stroje a zařízení - spoje
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Stroje a zařízení - spoje
Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – Barový inventář Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu Teo.1208.2F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Barový inventář Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky s inventářem pro přípravu míchaných nápojů. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Strainer, mandlování Datum Datum vytvoření – 1 3. 2013

Barový inventář

Barové sítko - strainer Zabraňuje vniknutí ledu z míchací sklenice do sklenice hosta Máme tři typy strainrů Hawthozne Starší typ bez zarážek Julep strainer

Míchací lžička Má dlouhé zvětří části kroucené držátko zakončené mačkátkem Mačkátko používáme například k vymačkání voňavých látek z máty nikoli na drcení

Lopatky a kleště na led

Nože Používáme dva nože Nože mají dvojitou špičku použitelnou jako vidličku

Madler Používá se pro drcení ovoce a bylinek. Práce s tímto inventářem se nazývá mandlování

Třídílný šejkr Tělo - tin Třídílný šejkr – skládá se z těla, hlavy a zátky. Nazývá se také cobbler shaker Dvoudílný šejkr Dvoudílný šejkr bostonský – skládá se ze skleněné a kovové části. Suroviny vkládáme do skleněné části sítko zátka Cobbler shaker Bostonský šejkr

Míchací sklenice Je kónická nádoba o obsahu okolo 50 cl Silnostěnná Při práci s míchací sklenicí používáme míchací lžíci a strainer

Stříkací láhev Tuto láhev používáme na dávkování surovin ve střicích neboli dashes Při práci držíme láhev mezi ukazováčkem a prostředníkem

Barový mixér - nožový Množství ledu pro přípravu jedné porce míchaného nápoje se rovná obsahu ledu sklenice ve které se bude podávat nápoj. Vrtulkový mixér používáme k promísení ingrediencí

Další barový inventář Prkénko na krájení – dřevěné nebo z nylonu, rozměry okolo 25 x 16 cm Lis na citrusy – ruční rotační, pákový, elektrický Zásobník ledu – bývají součástí barového pultu Kleště na lisování citrusů Odměrky – skleněné, kovové, plastové Mlýnek na led Atomizér – rozprašuje vloženou ingredienci

Úkoly Barové sítko zabraňuje vniknutí …….. z ………… sklenice do sklenice hosta. Barové sítko neboli …………… . Máme ……. typy strainru Třídílný šejkr – skládá se z …….., ……… a ………. . a nazývá se také …………. Shaker. Bostonský – skládá se ze ………… a ……… části. Suroviny vkládáme do ………………… části. Jaký znáš další barový inventář a uveď jeho využití.

Zdroje Mikšovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009. ISBN 978-80-254-3983-8 Fotografie – archiv autora