Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_96 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Autor: Ing. Alice Horáčková
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Josef Středula, předseda ČMKOS
Společné a koordinované politiky EU
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hlavní město praha a integrace cizinců
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
Název projektu: Moderní škola
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní informace o poskytovateli
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
NÁŘADÍ.
Jak nám roste krokus vnímání.
Věda a výzkum v rámci sedmého rámcového programu
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Základní informace o programu
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Principy fungování spolku BISON
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EURES = Evropské Služby Zaměstnanosti
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
EVROPSKÁ UNIE.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana Eurostat Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana

Co je to Eurostat? Statistický úřad Evropské komise (organizace pod ESS) Sídlo v Lucembursku Od začátku vzniku Evropského společenství (1958) bylo jasné, že politika je založena na důvěryhodných a porovnatelných datech. Proto vznikl ESS (European Statistical System),aby dodával data této úrovně.

Úkol Eurostatu Úkolem Eurostatu je shromažďovat data a zajistit jejich porovnatelnost používáním jednotné metodologie. Eurostat je vlastně jediným poskytovatelem statistik na evropské úrovni a data která produkuje jsou maximálně zharmonizovaná.

Činnost Eurostatu I. Poskytovat statistická data vysoké kvality. Eurostat nesbírá data, to dělají statistické úřady jednotlivých členských zemí. Eurostat nepracuje sám. ESS tvoří Eurostat a statistické úřady, ministerstva, agentury a centrální banky, které sbírají oficiální statistiky členských států Evropské unie, Islandu, Norska a Lichtenštejnska. Členské státy shromažďují data pro národní i evropské účely. ESS funguje také jako síť, ve které má Eurostat hlavní roli v harmonizaci statistik v úzké spolupráci s národními statistickými úřady. Práce ESS se vztahuje hlavně na oblast evropské politiky.

Činnost Eurostatu II. Poskytuje data Evropské unii, členským státům a jejich partnerům. Jedná se především o nové zprávy, výzkumy, analýzy, které jsou publikovány především v novinách nebo televizi. Poskytuje důležitá a zajímavá data pro vlády, obchod, vzdělávací sektor, novináře a veřejnost, která mohou být použita v jejich pracích i denním životě. Pro všechna rozhodnutí je podstatné vycházet z nějakých předpokladů, které poskytuje právě Eurostat

Eurostat a ČR Evropská společenství přijala pro oblast statistiky okolo 300 právních norem, které upravují činnost úřední statistiky v rámci Společenství Česká republika splňuje svoje závazky vůči Unii prostřednictvím státní statistické služby ČR, která je tvořena Českým statistickým úřadem a pracovišti státní statistické služby ministerstev a ústředních správních úřadů

Spolupráce mimo EU Eurostat pracuje také se zeměmi, které nepatří do Evropské unie, kde se snaží koordinovat vliv statistiky. Jedná se především o kandidátské a rozvíjející se země Spolupracuje především se zeměmi Střední a Východní Evropy, kde se zaměřuje na státy vzniklé rozpadem Sovětského svazu.

Nutnost Eurostatu Demografická společnost nemůže fungovat bez objektivních charakteristik. Rozhodující organizace na evropské úrovni i úrovni členských států potřebují statistiky k rozhodování. Veřejnost a média je potřebují k vytváření obrazu společnosti a chování politiků. Odpovídá na řadu otázek Ubírá se společnost správným směrem? Zaměstnanost roste nebo klesá? Srovnání ekonomik států

Historie 1953 vznik statistického oddělení Evropského společenství uhlí a oceli. 1958 vzniklo Evropské společenství a založení předchůdce Eurostatu. 1959 pro statistickou kancelář evropského společenství vznikl název Eurostat. První vydaná publikace byla zemědělská statistika. 1989 vzniká první statistický program 1994 první výzkum v evropských domácnostech zaměřený na zaměstnanost, zdraví a chudobu

Statistická ročenka 2004 rozvoj společnosti, ekonomiky a ekologie v EU PDF, CD-ROM strukturovaná data s tabulkami a grafy nově i otázky trvale udržitelného rozvoje 280 stran, 50 EUR

Zdroje http://epp.eurostat.cec.eu.int www.micr.cz/eu/eurostat.htm

Děkujeme za pozornost 