OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Zlín, jednání Pracovní skupiny Vzdělávání 27. dubna 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Analýza potřeb v území.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci obvodu Prahy 21.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Základní údaje p-kap, KAP
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Podpora krajského akčního plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Stručné představení projektu
Ing. Kateřina Lichtenberková
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Aktuální informace o KAP a MAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Tematická setkávání a práce v minitýmech
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1
Náměty pro činnost Národního fóra
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Příprava programového období 2014–2020
Klíčová témata projektu
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Tematická setkávání a práce v minitýmech
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Autoevaluace z pohledu
Centralizované rozvojové projekty 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina 1. setkání platformy č. 3 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Tematická setkávání minitýmů Platforma → systém výměny informací, zkušeností a dobré praxe → východisko krajského akčního plánování Úkolem minitýmů: vyhodnotit analytická data v rámci jednotlivých oblastí intervence prioritizovat identifikované vzdělávací potřeby navrhnout řešení - konkrétní opatření (činnosti) k dosažení vzděl. cílů stanovit měřitelná kritéria splnění zvolených cílů popsat podmínky nezbytné k zajištění realizace opatření → výstupy společných setkávání budou zapracovány do KAP Setkávání minitýmů probíhá v rámci tzv. platforem. Minitýmy budou zaměřeny na akční plánování v rámci jednotlivých oblastí intervence (tj. povinných a nepovinných témat). Setkávání budou kromě jednotlivých OI zaměřena na: zlepšení řízení škol, hodnocení kvality ve vzdělávání plánování kroků a opatření ke zvyšování kvality vzdělávací soustavy v kraji.

Platformy a minitýmy (vazba na OI) Platforma Minitým pro oblast intervence 1 1) Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 2) Podpora polytechnického vzdělávání (přírodovědné, technické a EVVO) 3) Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů 2 4) Podpora kariérového poradenství 5) Rozvoj škol jako center celoživotního učení (dalšího profesního vzdělávání) 3 6) Podpora inkluze 7) Rozvoj výuky cizích jazyků 8) Zvyšování ICT kompetencí (vč. podpory konektivity a bezpečného internetu) 9) Čtenářská a matematická gramotnost a obsah kurikula III. kap. Analýzy – Zhodnocení stavu uplatňování OI → finální souhrn výsledků analýzy potřeb v území (popis xls. tabulky): - identifikace klíčových problémů, - odhalení jejich zjevných/příp. implicitních) příčin, - stanovení obecných i specifických cílů v rovině žádoucích změn v oblasti rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina → klíčové problémy byly roztříděny dle vazby na obecné krajské priority dle DZKV 2016 a následně přiřazeny k jednotlivým povinným či nepovinným OI.

Zaměření 1. setkání platformy č. 3 Program 1. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 vyhodnocení analytických dat v rámci OI → prodiskutování identifikovaných problémů, příp. doplnění chybějícího problému posouzení závažnosti potřeb (obecných cílů) a jejich následná prioritizace → zařazení potřeby do jedné ze tří kategorií: V – vysoká míra důležitosti (vč. argumentace) S – střední míra důležitosti N – nízká míra důležitosti záznam výstupů diskuse a prioritizace → na flip chart (např. A 6.1 - S) prezentace → představení výstupů členům platformy společná diskuse → prostor pro vyjádření všech členů platformy Ad 1. doplnění chybějícího problému → nutné doplnit celou logickou linku nově identifikované potřeby

Zaměření 2. setkání platformy č. 3 Příprava na 2. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 připomínkování Analýzy potřeb v území (termín 17. 11. 2016) → připomínky zaslat na e-mail: spinarova.s@kr-vysocina.cz seznámení s dokumentem Rozvojové priority v oblasti vzdělávání Program 2. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 vyhodnocení analytických dat v rámci OI → prodiskutování konkrétních opatření (činností) k dosažení stanovených cílů, příp. doplnění činností stanovení měřitelných kritérií pro posouzení naplnění vzdělávacích potřeb (dosažení obecných cílů v rámci jednotlivých OI) určení podmínek nezbytných k zajištění realizace opatření → záznam výstupů diskuse, prezentace a společná diskuse Příprava na 2. setkání minitýmů v rámci platformy č. 3 Zaslat připomínky k Analýze potřeb v území (soustředit se zejm. na oblast intervence dle zaměření minitýmu, v rámci kterého pracujete) - připomínky zapsat do připomínkového listu seznámení s dokumentem Rozvojové priority v oblasti vzdělávání – soustředit se zejména na konkrétní činnosti a kritéria splnění cílů včetně předpokladů (podmínek) pro jejich naplnění.

Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost. Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání spinarova.s@kr-vysocina.cz tel. 564 602 978