Budoucí čas WILL Future tense Zpracovala: Ing. Alice Javoříková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.
Advertisements

Trpný rod V minulém, přítomném a budoucím čase Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alice Javoříková. Dostupné z Metodického.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.
Existenční vazba THERE IS / THERE ARE
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_16 TÉMA:
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_Aj.9.ročník.08_first_conditional Název: First conditional Vzdělávací.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Bc. Lucie Ševčíková Datum: VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_22 Téma: vedlejší věty.
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ First conditional Název sady: Project 3 Číslo projektu:
Vyjádření možnosti/pravděpodobnosti pomocí may, might, could, will Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné.
Sloveso TO BE V přítomném, minulém i budoucím čase Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alice Javoříková. Dostupné z Metodického.
Anglický slovosled v oznamovací větě CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_3209_AJ6 ©Dagmar Markova,2012 Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Future tense Budoucí čas vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
Jednostranné limity Základy infinitezimálního počtu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického.
PRESENT SIMPLE NEGATIVE_09
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
VY_32_Inovace_ Can, can´t Project 1
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Budoucí čas vyjádřený vazbou TO BE GOING TO
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Tvorba příslovcí a jejich stupňování
Podmínková souvětí v angličtině
Přítomný čas průběhový
Druhá odmocnina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Druhá odmocnina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Finanční gramotnost Základní pojmy
Budoucí čas s WILL What will our future look like in five years.
Druhá odmocnina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Present Simple Přítomný čas prostý. Present Simple Přítomný čas prostý.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
SLOVESNÝ ZPŮSOB Autor prezentace: Mgr. Jaroslava Zámostná
pedagogických pracovníků.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ)
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Budoucí čas „will“ (7.ročník)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Stupňování přídavných jmen
Past Simple – tvar a použití
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Rovnice s absolutními hodnotami
Minulý čas prostý pravidelných sloves
PRESENT SIMPLE PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ
Reported questions 1. Wh- questions
Muset v angličtině Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Šimon Daníček. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Představujeme a sestavujeme krychli
VY_32_INOVACE_09. 3/01 ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLONEC NAD NISOU, 5
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
DESETINNÁ ČÍSLA DESETINNÉ ZLOMKY
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
VY_32_INOVACE_09. 1/08 ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLONEC NAD NISOU, 5
Dostupné z Metodického portálu ISSN
PRESENT PERFECT TENSE Předpřítomný čas
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Transkript prezentace:

Budoucí čas WILL Future tense Zpracovala: Ing. Alice Javoříková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alice Javoříková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Budoucí čas Vyjadřuje: budoucnost; vyjádření nabídky nebo zdvořilé žádosti; nepoužívá se po časových a podmínkových spojkách.

Oznamovací věta kladná PODMĚT + WILL SLOVESO + ostatní větné členy. I will play we will play You will play you will play he, she, it will play they will play Stažený tvar „´ll“. U 1. osoby jednotného i množného čísla se můžeme setkat se zastaralým výrazem „SHALL“, který se nyní používá zejména ve zdvořilostních otázkách typu „mám něco udělat?“. Příklad: We will play tennis tomorrow. Zítra budeme hrát tenis. I will come later. Přijdu později.

Oznamovací věta záporná PODMĚT + WILL NOT = WON´T SLOVESO + ostatní větné členy. I won´t play we won´t play you won´t play you won´t play he, she, it won´t play they won´t play Ve všech osobách přidáme v záporu za will „not“. Příklady: I will not drink milk. Nebudu pít mléko. He won´t come. Nepřijde.

Otázka (WH-words) WILL + PODMĚT + SLOVESO + ostatní větné členy? Will I play? Will we play? Will you play? Will you play? Will he, she, it play? Will they play? Příklady: Will you play football this weekend? Budeš hrát tento víkend fotbal? Will he help me? Pomůže mi?

Procvičování Přelož: Budu tam. Přijde Jack se svou ženou? Jackova manželka nepřijde, nebude doma. Mám otevřít okno? Budeš potřebovat naši pomoc? Ne, bude to snadné. Answers: I will be there. Will Jack come with his wife? Jack´s wife won´t come, she won´t be at home. Shall I open the window? Will you need our help? No, I will not, it will be easy.

Zdroje a literatura DUŠKOVÁ, Ludmila. Stručná mluvnice angličtiny. 6. vyd. Praha: Academia, 1991. ISBN 80-200-0383-5. s. 153–154.