Městská knihovna Znojmo

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Univerzitní informační systém IV., Svojanov 2005 Financování studií Ing. Tomáš Klein
KNIHOVNA legislativa – evidence – statistika Útvar služeb knihovnám Měk v Třebíči, 2015.
Inf Používání a tvorba databází. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Jak lze využít infrastrukturu CzechPOINT v rámci úřadu Mgr. Jarmila Šmardová
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Věcné autority v roce 2016
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Ústřední knihovna FSS MU
Centrum na podporu integrace cizinců
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Portál knihoven
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
Psychologie reklama.
Jednoduché účetnictví
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU 1 – Množiny – teorie
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Rozpisy témat a odevzdávárny
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Formální úprava rešerše
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Ekonomika veřejného sektoru
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK aneb jak efektivně hledat užitečné vědecké informace Radka Lukášová.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Máte zájem o více informací?
Problematika malých muzejních knihoven
Hodnocení informačního střediska
Orientujeme se v prostoru
Oficiální internetový portál českého předsednictví EU EU.2009.CZ
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
ARTOTÉKA - rosteme s uměním
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
ANOPRESS IT Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Klíčové aktivity projektu
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Transkript prezentace:

Městská knihovna Znojmo STUDOVNA a ČÍTÁRNA

STUDOVNA a ČÍTÁRNA obecně: STUDOVNA jako specializované informační pracoviště, které je součástí MěK Znojmo Přístup do studovny-> platná ČL, minimální věk 15 let Jednorázový vstup -> poplatek 30 Kč Veškeré knihy ve studovně se půjčují pouze PREZENČNĚ!, jedná se především o knihy naučného charakteru (odborné knihy, encyklopedické knihy apod.) PŘÍRUČNÍ vs. REGIONÁLNÍ fond Periodika: noviny (regionální, celostátní), časopisy 4 počítačová místa s možností internetového připojení Uživatelům knihovny nabízíme tiskařské, kopírovací a laminovací služby. Možnost využití scanneru Rešeršní služby

VÝPŮJČNÍ SLUŽBY: Příruční fond: Celkem cca 4700 titulů knih naučného charakteru (slovníky, encyklopedie, průvodci -> zaměření na určitou konkrétní problematiku) Signatura (označení) PK Pouze PREZENČNĚ! Knihy rozděleny tematicky, a to dle MDT = Mezinárodní desetinné třídění: 0: slovníky, encyklopedie 1: filozofie, psychologie 2: náboženství, psychologie 3: společenské vědy 4: PRÁZDNÉ (neužívá se) 5: matematika, přírodní vědy 6: užité vědy, lékařství, technika 7: umění, sport, hry 8: jazykověda, literatura 9: geografie, životopisy, dějiny

VÝPŮJČNÍ SLUŽBY: Regionální fond: Obsahuje přes 3000 titulů knih týkajících se znojemského regionu, osob či událostí s ním spjatých Signatura (označení) REG Pouze PREZENČNĚ! Součástí regionálního fondu je i archiv regionálních periodik (ve vazbách): Znojemsko (od r. 1960), Znojemský týden (od r. 2002), Znojemské listy (od r. 1994), Znojemské noviny (od r. 2002), 5+2 dny (od r. 2012), Moravskokrumlovské noviny (od r. 1998) aj.

VÝPŮJČNÍ SLUŽBY: Periodika: Studovna odebírá přes 120 titulů periodik NOVINY: denní, týdenní tisk -> jak celostátní (Hospodářské noviny, Lidové noviny, MF Dnes, Právo, Sport), tak regionální (Deník Rovnost, Znojemský týden, Znojemsko, 5+2 dny, Zpravodaje obcí…) ČASOPISY: různorodé zaměření (pro ženy, populárně naučné, pro menšiny, politické, zábavné, cizojazyčné aj.) ABSENČNÍ výpůjčky: na 14 dnů s možností prodloužení, aktuální číslo periodika pouze PREZENČNĚ

REŠERŠNÍ SLUŽBY: Možnost vypracování rešerše na zvolené téma (REŠERŠE = soupis literatury k vybranému tématu, na které je třeba napsat referát, seminární práci, připravit prezentaci apod.) Cena vypracování rešerše je jednotná (100 Kč) a platí se vždy PŘEDEM Objednání rešerše je ZÁVAZNÉ! Podmínky vypracování rešerše viz: http://www.knihovnazn.cz/files/reserse_podminky.pdf Zadávací formulář viz: http://www.knihovnazn.cz/files/zadost_o_vypracovani.pdf

INTERNET: 4 počítačová místa s možností internetového připojení čas strávený na počítači je omezen -> 1 hod. denně! Možnost rezervace počítačového místa Možnost využití placené počítačové databáze ASPI -> databáze obsahující sbírky zákonů, aktualizace zákonů, vyhlášky…

TISKAŘSKÉ, KOPÍROVACÍ, LAMINOVACÍ SLUŽBY, SCANNER: Uživatelům knihovny nabízíme jak tiskařské, tak kopírovací služby (barevně i černobíle) Kopie POUZE z knihovních materiálů. Studovna a čítárna není veřejná kopírka! Laminování od formátu A5 do formátu A3 Scanner volně k dispozici

NĚCO NAVÍC: Studovna a čítárna jako vydavatel publikace Znojemsko v tisku -> soupis vydaných článků týkajících se znojemského regionu, vydáváno každoročně Databáze článků: obsahuje zajímavé a regionu se týkající články, denně aktualizována -> prováděn analytický výpis článků z novin příp. časopisů Databáze osobností a událostí regionu Výroba vlastních materiálů: letáčky, brožury Tzv. neevidované materiály -> schraňujeme vydané články a řadíme je tematicky (osobnosti, události, stavby, kulturní akce aj.) Ptejteseknihovny.cz: MěK Znojmo jako jedna z knihoven odpovídající uživatelům na dotazy

JAK SE (NE)CHOVAT VE STUDOVNĚ Ve studovně (u knih) se nesvačí! Pití povoleno pouze v uzavíratelných obalech. Veškeré telefonáty si vyřizujte, prosím, mimo studovnu. Studovna je prostor, kde je třeba zachovávat klid. Vyvarujte se, prosím, veškerých hlasitých projevů. Rušíte tím ostatní.

©2017, Městská knihovna Znojmo --KONEC PREZENTACE-- ©2017, Městská knihovna Znojmo