Název prezentace (DUMu):

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v některých národních jazycích je také podle orla pojmenován. Stejně pravděpodobný.
Advertisements

Lucie Vidličková Oktáva, 2007/2008
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: KRTIČNÍKOVITÉ, ZVONKOVITÉ
Kakostovité (Geraniaceae)
Jetel Luční (Trifolium pratense )
Penízek rolní Thlaspi arvense Martin Macháček, 1.C.
Konvalinka vonná.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: LILIOVITÉ
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: HVOZDÍKOVITÉ, TŘEZALKOVITÉ, VIOLKOVITÉ
PLAMÉNEK (clematis) PLAMÉNEK (clematis)  Clematis, rod dvouděložných rostlin z čeledi pryskyřníkovitých.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: MAKOVITÉ, ZEMĚDÝMOVITÉ A KOPŘIVOVITÉ
VIOLKOVITÉ VIOLACEAE.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: HLUCHAVKOVITÉ
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: PRVOSENKOVITÉ
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky sukulentního charakteru Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník,
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny A - F Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin.
Hvozdíkovité (Caryophyllaceae) č ele ď : Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na jaře A - G Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník,
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Trávicí soustava Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na podzim Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník, obor.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě L - P Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník, obor.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biomy Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny L Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro 1.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Letničky Tématická oblast:Pěstování letniček a dvouletek Ročník:1. ročník Číslo.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny M - N Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny S - T Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin.
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny E-G
Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny O - P
Motory – mazání a chlazení Ročník:
Název prezentace (DUMu): Voda
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě S - Y
Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny G - H
Název prezentace (DUMu): Trvalky
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě D - G
Název prezentace (DUMu): Půda
Název prezentace (DUMu): Buňky
Název prezentace (DUMu):
Název prezentace (DUMu): Alternátor – zapojení
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na jaře H - V
Název prezentace (DUMu): Polovodiče
Název prezentace (DUMu):
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Název prezentace (DUMu):
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
Název prezentace (DUMu): Rostlinná pletiva.
Název prezentace (DUMu):
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka
2. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Název prezentace (DUMu): Abiotické podmínky prostředí
Název prezentace (DUMu): Funkce a použití zapalování
Název prezentace (DUMu): Regulace předstihu zapalování
Název prezentace (DUMu):
Název prezentace (DUMu):
Hvozdíkovité (Caryophyllaceae)
Název prezentace (DUMu): Biologie člověka
Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka III.
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny C
Název prezentace (DUMu): Číslování svorek
Název prezentace (DUMu):
16. Tolerování rozměrů na výkrese Technická dokumentace pro 1. ročník
Název prezentace (DUMu): Klasické zapalování
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny
Transkript prezentace:

Název prezentace (DUMu): Název SŠ: SOU Uherský Brod Autor: Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Dvouletky (D-V) Tématická oblast: Pěstování letniček a dvouletek Ročník: 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0369 Datum vzniku: říjen 2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Pěstování letniček a dvouletek je seznámit žáky se základními druhy letniček a dvouletek, které se nejběžněji pěstují, nebo se kterými se žáci budou setkávat na odborném výcviku i ve své budoucí profesi. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně druhy letniček a dvouletek, které jsou probírány v předmětu Květinářství na naší SŠ. Konkrétně je tato prezentace zaměřena na Dvouletky (abecedně podle latinských názvů pod písmenem D - V)

DVOULETKY (D - V)

DIANTHUS BARBATUS HVOZDÍK VOUSATÝ ČELEĎ: Silenaceae - silenkovité PŮVOD: jižní a střední Evropa

POPIS: výška 30 – 60 cm, listy vstřícné, kopinaté, vejčité, celokrajné, květy ve vidlanu, bílé, růžové, červené, jednoduché i plné

NÁROKY: slunce až polostín, lehčí vápenité, humózní půdy, vydrží i více let, ale pěstuje se jako dvouletka POUŽITÍ: na záhony, k řezu a rychlení

ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, 2001. ISBN 80-85362-41-4 „AUTOR NEUVEDEN“. americanmeadows.com [online]. [cit. 4.11.2012]. Dostupný na WWW: 45. http://www.americanmeadows.com/perennials/spring-planted-perennials/dianthus/dianthus-indian-carpet „AUTOR NEUVEDEN“. garten.cz [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 48. http://www.garten.cz/ei/cz/00291-C1-hvozdik-bradaty-vousaty/ „AUTOR NEUVEDEN“. seemnemaailm.ee [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 46. http://www.seemnemaailm.ee/index.php?GID=9618 „AUTOR NEUVEDEN“. zahrada-sk.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 44. http://www.zahrada-sk.com/forum/f1/sk/13647/ „AUTOR NEUVEDEN“. grainesvoltz-seeds.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 47. http://www.grainesvoltz-seeds.com/dianthus-barbatus-sweet-f-mix-22-7953-22667-d27.995e-art.aspx

DIGITALIS PURPUREA NÁPRSTNÍK ČERVENÝ ČELEĎ: Scrophulariaceae - krtičníkovité PŮVOD: západní Evropa

POPIS: výška 60 -150 cm, prvním rokem má růžici listů, ve druhém nevětvenou lodyhu s vejčitými vroubkovanými listy, květenství je vzpřímený hrozen zvonkovitých květů (až 120 kusů) nachové, bílé, žluté kvete VI – VIII, jedovatý

NÁROKY: slunce až polostín, středně těžká kyselejší půda, vlhčí a humózní POUŽITÍ: záhony, jako léčivá rostlina

ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, 2001. ISBN 80-85362-41-4 „AUTOR NEUVEDEN“. loghouseplants.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 51. http://loghouseplants.com/plants/shop/digitalis-purpurea-candy-mountain-foxglove/ „AUTOR NEUVEDEN“. hillshepherd.blogspot.cz [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 50. http://hillshepherd.blogspot.cz/2010/06/digitalis-purpurea-camelot-foxglove.html „AUTOR NEUVEDEN“. gardeningisezee.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 52. http://gardeningisezee.com/?p=387 „AUTOR NEUVEDEN“. podblanicko-mujkraj.cz [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 54. http://www.podblanicko-mujkraj.cz/fotografie/flora/rostliny/ „AUTOR NEUVEDEN“. plant-pictures.net [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 53. http://www.plant-pictures.net/0630-digitalis-purpurea-picture.aspx

MYOSOTIS SYLVATICA POMNĚNKA LESNÍ ČELEĎ: Boraginaceae - brutnákovité PŮVOD: Evropa

POPIS: výška 15 – 35 cm, větvená, hustě chlupatá lodyha, listy eliptické až vejčité, květenství je mnohokvětý vijan zvonkovitých květů, světle modré, bílé, růžové, kvete V - VI

NÁROKY: slunce až polostín, vlhčí humózní půda s dostatkem draslíku POUŽITÍ: na záhony, do nádob, vyšší i k řezu

ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, 2001. ISBN 80-85362-41-4 „AUTOR NEUVEDEN“. rustica.fr [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 61. http://www.rustica.fr/articles-jardin/fleurs/myosotis-myosotis-sylvatica,463.html „AUTOR NEUVEDEN“. botany.cz [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 55. http://botany.cz/cs/myosotis-sylvatica/ „AUTOR NEUVEDEN“. gobotany.newenglandwild.org [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 62. http://gobotany.newenglandwild.org/species/myosotis/sylvatica/ „AUTOR NEUVEDEN“. gardensandplants.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 60. http://www.gardensandplants.com/uk/plant.aspx?plant_id=2066 Archiv autora

VIOLA x WITTROCKIANA MACEŠKA ZAHRADNÍ ČELEĎ: Violaceae - violkovité PŮVOD: Evropa

POPIS: výška 15 – 30 cm, jednoduché řapíkaté listy, vejčité až podlouhlé, vroubkovaně pilovité, samostatné květy jedno i vícebarevné, často s okem, má odstíny všech barev, vykvétá již na podzim, ale hlavně na jaře, oblíbená je také Viola cornuta – Violka rohatá, která má drobnější květy

NÁROKY: slunce až polostín, špatně však snášejí sucho a sluneční úpal, středně těžká, humózní, živná, neutrální půda POUŽITÍ: na záhony, hroby, do nádob

ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, 2001. ISBN 80-85362-41-4 „AUTOR NEUVEDEN“. lucasgreenhouses.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 63. http://www.lucasgreenhouses.com/index.cfm?fuseaction=plants.plantDetail&plant_id=60 „AUTOR NEUVEDEN“. jardipedia.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 67. http://www.jardipedia.com/fiche_Viola-x-wittrockiana-_5717.htm „AUTOR NEUVEDEN“. amazon.com [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 66. http://www.amazon.com/Frizzle-Mixture-wittrockiana-Seed-Needs/dp/B003ZMC1DE Archiv autora „AUTOR NEUVEDEN“. plantsgallery.blogspot.cz [online]. [cit. 5.11.2012]. Dostupný na WWW: 64. http://plantsgallery.blogspot.cz/2012/05/viola-x-wittrockiana-delta-pure-golden.html

Určete názvy letniček, které jsou na obrázcích

Určete názvy letniček, které jsou na obrázcích

Určete názvy letniček, které jsou na obrázcích