Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název prezentace (DUMu):

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název prezentace (DUMu):"— Transkript prezentace:

1 Název prezentace (DUMu):
Název SŠ: SOU Uherský Brod Autor: Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Letničky vysévané ve skleníku (G-H) Tématická oblast: Pěstování letniček a dvouletek Ročník: 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku: září 2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Pěstování letniček a dvouletek je seznámit žáky se základními druhy letniček a dvouletek, které se nejběžněji pěstují, nebo se kterými se žáci budou setkávat na odborném výcviku i ve své budoucí profesi. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně druhy letniček a dvouletek, které jsou probírány v předmětu Květinářství na naší SŠ. Konkrétně je tato prezentace zaměřena na Letničky vysévané ve skleníku (abecedně podle latinských názvů pod písmenem G-H)

3 LETNIČKY VYSÉVANÉ VE SKLENÍKU (G-H)

4 GAZANIA RIGENS GAZÁNIE ZÁŘIVÁ
ČELEĎ: Asteraceae - hvězdnicovité PŮVOD: Jižní Afrika

5 POPIS: výška 30 cm, listy kopinaté až laločnaté, zelené až stříbřité květní úbory o průměru až 8 cm, bílé, žluté, oranžové, červené, v noci a za deště se zavírají

6 NÁROKY: slunné stanoviště, živné propustné půdy, snáší sucho POUŽITÍ: na záhony, skalky, k zaplnění prázdných míst v záhonech

7 ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, ISBN „AUTOR NEUVEDEN“. obchod.rodinna-farma.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <1. „AUTOR NEUVEDEN“. biolib.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <2. „AUTOR NEUVEDEN“. zahradnictvifous.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <3. „AUTOR NEUVEDEN“. seniortip.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <4. „AUTOR NEUVEDEN“. galeria.swiatkwiatow.pl [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <5.

8 GOMPHRENA GLOBOSA PESTROVKA KULOVITÁ
ČELEĎ: Amaranthaceae - laskavcovité PŮVOD: Tropická Amerika

9 POPIS: výška cm, vstřícné celokrajné listy, kulovité květenství – hlávka, kvete bíle, oranžově, růžově, fialově

10 NÁROKY: slunné stanoviště, vlhčí hlinité půdy, živné POUŽITÍ: na záhony, do nádob, k řezu a sušení

11 ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, ISBN „AUTOR NEUVEDEN“. myfolia.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <8. „AUTOR NEUVEDEN“. garten.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <10. „AUTOR NEUVEDEN“. flickr.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <12. „AUTOR NEUVEDEN“. 4hgarden2.ath.cx [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <11. „AUTOR NEUVEDEN“. sunriseseeds.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <9.

12 HELICHRYSUM BRACTEATUM SMIL LISTENATÝ
ČELEĎ: Asteraceae - hvězdnicovité PŮVOD: Austrálie

13 POPIS: výška 40 – 100 cm, kopinaté listy, květy o průměru 4 – 5 cm, bílé, žluté, oranžové, růžové, červené, pěkné barvy i po usušení, mají tuhé lesklé listeny

14 NÁROKY: slunné chráněné stanoviště, středně těžké, propustné, živné půdy POUŽITÍ: k sušení a k řezu

15 ZDROJE JOSEF VÍT A KOLEKTIV. Květinářství. 3. upravené a rozšířené vydání. Praha: KVĚT, ISBN „AUTOR NEUVEDEN“. grainesvoltz-seeds.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <13. „AUTOR NEUVEDEN“. silene.be [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <14. „AUTOR NEUVEDEN“. garten.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <15. „AUTOR NEUVEDEN“. posturi.wordpress.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <16. „AUTOR NEUVEDEN“. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <17.

16 Určete názvy letniček, které jsou na obrázcích

17 Určete názvy letniček, které jsou na obrázcích


Stáhnout ppt "Název prezentace (DUMu):"

Podobné prezentace


Reklamy Google