Vkládání dat MS Access (5).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

FINANČNÍ GRAMOTNOST MAJETKOVÉ POJIŠTĚNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady:3tematický.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Pořízení dat Databázové funkce Řazení Filtrování Souhrny Kontingenční tabulky Kontingenční grafy.
Zoner Photo Studio, Histogram (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – zápis.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z vína. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ DAŇ SILNIČNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Ekologická stopa. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 2.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
ZÁRUČNÍ DOBA. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_037.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze import.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_036.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze úvod.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Kritéria dotazů II Access (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Datové typy MS Access (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Úvod do databází MS Access (1).
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Spuštění programu (10).
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Trigonometrie (1) (19).
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
CorelDRAW - dokument.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Propojení tabulek Access (6).
Inf Tabulkový procesor - formátování
Databáze MS ACCESS 2010.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
CorelDRAW – základní objekty
Vytvoření databázového dotazu z více tabulek
Informační a komunikační technologie
Vytvoření formuláře Access (11).
Vytváření grafů, úpravy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Funkce kotangens (11).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Microsoft Office Access
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MS Access Tabulka letní semestr 2013.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Informatika – Základní operace s buňkami
Relační databáze na příkladu aplikace Microsoft Access
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
Transkript prezentace:

Vkládání dat MS Access (5)

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0745 OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor: Mgr. Josef Kulhavý Předmět: Informatické technologie

Obsah 1 Možnosti vložení dat 2 Rozcestník s jedinou vytvořenou tabulkou 3 Zobrazení datového listu 4 Zobrazení datového listu 5 Vkládaní dat formulářem 6 Vkládaní dat formulářem 7 Import dat 8 Import dat 9 Navigace mezi řádky 10 Vložení dat typu OLE objekt

Obsah 11 Smazání dat 12 Uložení dat

Zobrazení datového listu Formulář Import dat Možnosti vložení dat 1 Zobrazení datového listu Formulář Import dat

Rozcestník s jedinou vytvořenou tabulkou 2 Zadávání dat zobrazením datového listu: Kliknout 2x na název tabulky

Zobrazení datového listu 3

Zobrazení datového listu 4 Výhody: Je vidět přesně to, co je v databázi Nevýhody: U sloupců, kde se zadává cizí primární klíč, je vkládání dat složité Nezobrazuje OLE objekty

Vkládání dat formulářem 5

Vkládání dat formulářem 6 Výhody: Uživatelsky příjemné Jednoduché vkládání cizího primárního klíče Některá pole lze zcela vynechat (např. „id“) Nevýhody: Nutno vytvořit formulář

Import dat 7

Import dat Výhody: Nevýhody: Rychlé vložení velkého množství dat 8 Výhody: Rychlé vložení velkého množství dat Nevýhody: Vkládaná data musí být zcela v souladu s tabulkou

Navigace mezi řádky 9 Přechod na nový záznam Přechod na poslední záznam Přechod na další záznam Číslo záznamu Přechod na předchozí záznam Přechod na první záznam

Vložení dat typu OLE objekt 10 Kliknout pravým tlačítkem myši do pole, kam mají být data vložena  Vložit objekt V datovém listu není objekt vidět, zobrazena je pouze zpráva o tom, že datový balíček je vložen

Smazání záznamu Možné pouze při zobrazení datového listu 11 Možné pouze při zobrazení datového listu Kliknout pravým tlačítkem myši na šedé pole před začátkem řádku Vybrat: „Odstranit záznam“

Uložení dat Data není nutné ukládat 12 Data není nutné ukládat O vše se stará databáze sama Při přechodu z jednoho pole k jinému se změna automaticky uloží

Použité zdroje http://www.ustr.gov/trade-topics/trade-toolbox/trade-data