Základní škola a mateřská škola Bukovec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dožívá se vysokého věku až 1000 let
Advertisements

LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
LESY MÍRNÉHO PÁSU – VÝZNAM ZELENĚ PRO ČLOVĚKA
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 Listnaté stromy a keře Mgr. Jana Brázdová.
Rostliny rybníka a jeho okolí
Dřeviny – listnaté stromy
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
LISTNATÉ STROMY LESA.
R O S T L I N Y K R Y T O S E M E N N É
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Rozmnožují se pohlavně - semeny, ta jsou holá bez oplodí, oplození není závislé na vodě jako u výtrusných rostlin,rostliny mají pouze.
PŘÍRODOVĚDA.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Poznáš stromy? klikej OlaSm.
Listnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.23
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LISTNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Les-Lesní patra.
Číslo přílohy: VY_52_INOVACE_02_MOTÝL Autor:Mgr. Libuše Stonawská Předmět:Přírodověda Třída: 4. ročník Šablona projektu:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII. Vzdělávací.
STROMY LISTNANTÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Zpracovala: Mgr. Z. Pavlů
VY_32_INOVACE_04- Lípa srdčitá Přírodověda - 5. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_PRVOUKA.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_06_What is … Autor:Mgr. Libuše Stonawská Předmět:Anglický jazyk Třída: 4. ročník Šablona projektu:III/2 Inovace a zkvalitnění.
Základní škola Oskol, Kroměříž příspěvková organizace Přírodopis 7. ročník Autor: Ing. Eva Blešová Vytvořeno v rámci projektu „Škola hrou - počítače ve.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_17_Listnaté stromy TEMA: Listnaté.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
ZŠ BYSTŘICE Mgr Pavla Štěpánková VY 52 INOVACE 111.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Společenstva lesů - stromy
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_11_JEDNOTKY DÉLKY – KM
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_12_POROVNÁVÁNÍ ČÍSEL, ČÍSELNÁ ŘADA
VY_ 32_INOVACE_06_OPAKOVÁNÍ BAREV Mgr. Libuše Stonawská Anglický jazyk
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_15_Keltové a Germáni na našem území
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí,
VY_32_INOVACE_12- Buk lesní Přírodověda - 4. ročník
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_06_Vynálezy mění svět Regina Byrtusová
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_06 _Význam slov I. část Regina Byrtusová
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo přílohy: Autor: Předmět: Třída: Šablona projektu:
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
TÉMA: Listnaté stromy (bez ovocných)
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Bukovec Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_ 12_STROM Autor: Mgr. Libuše Stonawská Předmět: Přírodověda Třída: 4. ročník Šablona projektu: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy 18.10.2011 Jazyk: Český Název a anotace: Život a význam stromů Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Učí se pozorovat přírodu, rozeznávat stromy Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu Microsoft Office.

STROM Vzduch a slunce stromům stačí vodu pijí ze země, kolébají hnízda ptačí, šeptají si tajemně.

Kam se člověk podívá, všude najde stromy. Rostou v lesích, podél cest, v sadech, parcích. K životu jim stačí sluneční světlo, voda, vzduch a trocha živin. Rozeznáváme stromy listnaté a jehličnaté. Listnaté na podzim shazují listí. Jehličnanům, které s výjimkou modřínu neopadávají, vyhovuje chladnější podnebí.Stromy se rozmnožují semeny. Kromě ovoce nám poskytují dřevo na topení, stavbu domů, Mostů a lodí. Vyrábíme z něj nábytek, hračky a hudební nástroje.

BUK DUB Statní lesní strom s hladkou stříbřitou kůrou a elipsovými listy. Z bukových jehněd dozrávají v říjnu bukvice (pro lesní zvěř a divočáky pochoutka). DUB Má silný kmen, rozložitou korunu a nápadně vykrojené listy. Z jehněd dubu dozrávají v září žaludy.Velmi tvrdé a pěkně zbarvené dřevo se používá na vodní stavby a k výrobě nábytku.

BŘÍZA LÍPA Štíhlý strom s bílou kůrou, je odolný proti mrazu. Málo trvanlivé dřevo se používá k topení. Z větví se dělají košťata a z břízové šťávy se vyrábí voda na vlasy. LÍPA Mohutný strom s rozložitou korunou a srdčitými listy. Sladce vonící květy v červenci lákají hejna včel. Měkké lipové dřevo se hodí řezbářům. Z květů se vaří zdravotní čaj. Lípa byla považována za symbol češství

JAVOR Urostlý až čtyřicetimetrový strom s velkými rozložitými listy. U nás neběžnější je javor mléč. Kvete v květnu a koncem září dozrávají plody – dvounažky, které se ve větru roztáčí jako vrtulky a dokážou doletět daleko od stromu. Šedavě bílé dřevo je tvrdé a trvanlivé a hodí se k výrobě nábytku, nářadí i hudebních nástrojů.