Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LISTNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LISTNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace
LISTNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou

2 LISTNATÉ STROMY Jírovec maďal nebo také kaštan koňský je statný opadavý listnatý strom. Dorůstá výšky až 25 metrů, má mohutnou korunu a kmen. Plod je světle zelená tobolka s tmavě hnědými semeny známými jako kaštany. Buk lesní je statný opadavý listnatý strom se štíhlým kmenem a pravidelnou vejčitou korunou, který může dorůstat výšky i přes 45 metrů. Plody jsou bukvice – pokryté měkkými ostny. Dub letní je mohutný listnatý strom. Plodem je žalud. Dub roste velmi pomalu, zralého věku dosahuje až ve 100 letech, zato je ale dlouhověký, může se dožít i 2000 let. Obrazový zdroj:

3 LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
jírovec maďal buk lesní dub letní kaštan žalud bukvice Obrazový zdroj:

4 žalud kaštan bukvice Pracovní list 1
Spoj název plodu s listy a obrázkem plodu, vybarvi žalud kaštan bukvice Obrazový zdroj:

5 buk lesní dub letní jírovec maďal
Pracovní list 2 1) Přiřaď: název stromu, plod, list buk lesní dub letní jírovec maďal 2) Jak se nazývá plod buku? žaludu bukvice Jak se nazývá plod dubu? kaštan žalud Jak se nazývá plod jírovce? bukvice kaštan 3) Části stromu jsou: K E N K N K - R A V - T - E. Obrazový zdroj:


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LISTNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře."

Podobné prezentace


Reklamy Google