Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační systém MS Windows xp
Advertisements

WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Seznámení s počítačem.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_10_ Operační systémy, formáty souborů Téma: Operační.
školení internetového vyhledávače
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Informace – vyhledávání informací
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
WWW – hypertextový informační systém
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Internet – vyhledávání dopravního spojení VY_32_INOVACE_04 Sada.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Základní prvky internetového prohlížeče
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Pokročilé vyhledávání VY_32_INOVACE_11 Sada 12 Základní škola.
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Školení internetového vyhledávače
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_06.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Pro 2.ročník ZŠ, vytvořeno : březen 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_01_Informace.
Využití moderních technologií v rámci zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Projekt OP VK – Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Pracovní plocha, okno, schránka
Vyhledávání v Internetu
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Orientace a vyhledávání na internetu
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_18_Vypnutí_a_odhlášení
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Malování - uložení a otevření obrázku
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_06_Vyhledávání informací Téma: Vyhledávání informací pro 2.ročník ZŠ, vytvořeno : březen 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2181 Anotace: Žáci formou prezentace získávají základní poznatky o informacích, jejich vyhledávání. Seznamují se s různými druhy „vyhledávačů“. Učí se správně formulovat požadavek při vyhledávání informací.Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci. V další hodině si získané poznatky žáci ověřují na wikipedii.

Zapnutí a vypnutí počítače Naučit se zapnout a vypnout počítač je jednoduché. Stačí zapnout hlavní vypínač.

Vyplníš správně : 1. své uživatelské jméno 2. heslo Počítač bude asi jednu minutu nabíhat a pak se na monitoru zobrazí pracovní plocha nebo okno přihlášení do systému. Vyplníš správně : 1. své uživatelské jméno 2. heslo

Vypínání počítače Vypínání počítače není tak snadné jako zapnutí. Moderní operační systémy např. Windows mají funkci vypnutí počítače vestavěnou programově – systémově. Levou klávesou myši klepneš na tlačítko start a vybereš si z nabídky vypnout počítač.

Již víme, že internet je současný nejmodernější informační prostředek. Grafické znázornění části internetu.

zde najít snad opravdu všechno. V současné době existují na internetu miliony internetových stránek. Je možné zde najít snad opravdu všechno. K vyhledávání informací požíváme takzvané vyhledávače. Je to vlastně speciální stránka, která umí podle zadání slova najít stránky, které toto slovo obsahují.

Známé internetové vyhledávače České Seznam.cz Centrum.cz Atlas.cz Zahraniční Google.com Yahoo.com Bing.com

Na internetu lze vyhledávat dvěma způsoby: 1. Katalogovým vyhledáváním například právě na serveru Centrum.cz 2. Vyhledáváním pomocí klíčových slov toto vyhledávání je více oblíbené

Google vyhledávač

Jak zadávat klíčová slova Velmi důležité je zadat správné klíčové slovo. Vyzkoušíme si, budeme pracovat na webové stránce www.wikipedie.cz 1. Zadej do vyhledávače klíčové slovo myš. 2. Co vyhledávač našel? 3. Zadej do vyhledávače počítačová myš. 4. Co vyhledávač našel?

1. Zadej do vyhledávače klíčové slovo klávesnice. 2. Co vyhledávač našel? 3. Zadej do vyhledávače počítačová klávesnice. 4. Co vyhledávač našel?

Na správně zvoleném klíčovém slově závisí rychlost a úspěch hledání. Na internetu se nachází také velké množství obrázků. K jejich vyhledávání je vhodný server www.google.cz nebo www.google.com Opět se používají klíčová slova.

Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Computer.tower.750pix.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Internet_map_1024.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Google_web_search.jpg