Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."— Transkript prezentace:

1 SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy21 Název výzvyŽádost o fin. podporu z OP VK - IP obl. podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy7. 1 Název prioritní osyPočáteční vzdělávání Číslo oblasti podpory7. 1. 4 Název oblasti podporyZlepšení podmínek pro vzdělávání na zákl. školách Typ projektuIP - ostatní Název projektuInovace výuky na základních školách Datum zahájení projektu13. 09. 2010 Datum ukončení projektu12. 03. 2013 Rozpočet projektu celkem948 677, 00 Kč AnotaceDUM k seznámení žáků s předmětem Informatika Určeno pro výukuInformatika AutorJirotka Pavel Očekávaný výstupŽák se seznámí podrobně s PC a se vším souvisejícím Spec. vzdělávací potřebyPočítač Stupeň a typ vzděláváníII. stupeň – speciální vzdělávání – lehké mentální postižení Typická věková skupinaod 11 let Časový harmonogramvýklad 20 minut, upevnění učiva 10 minut

2 Ovládání Windows - PLOCHA Zdroj všech obrázků: http://www.obrazky.cz

3 PLOCHA Po zapnutí počítače, po přihlášení na svůj uživatelský účet, je PLOCHA to, co vidíme na monitoru. Je to plocha, na které máme v pozadí umístěný svůj obrázek. Na něm se nachází mnoho barevných políček, tlačítek a značek.

4 MOTIVY NA PLOŠE Plochu si můžeme upravit tak, aby se nám líbila i aby se nám lépe ovládala. O Nejlépe se k nastavení dostaneme kliknutím pr. tl. myši kamkoli na Plochu. Z nabídky vybereme "Vlastnosti". O Otevře se okno, kde si můžeme na záložkách vybírat, co chceme nastavovat. O Na ploše si můžeme nastavit pozadí a nemusíme se pochopitelně omezovat jen na to, co je v systému přednastaveno. Můžeme si vybrat vlastní obrázek, což uděláme tlačítkem "procházet". Vybraný potvrdíme "OK".

5 IKONY IKONY = zástupce programů, symboly na ploše, kterými se spouští programy, každý program má svou ikonu Základní ikony na každé ploše: O TENTO POČÍTAČ O DOKUMENTY O KOŠ

6 SPODNÍ LIŠTA Na levé straně najdeme nabídku "Start", napravo od ní zástupce programů. Ty si tam můžeme přidat jednoduchým způsobem. Stačí, když chytneme nějaký objekt na ploše a přetáhneme ho na lištu. Na pravé straně jsou ikonky programů, které jsou právě spuštěny a hodiny. Zhruba uprostřed vidíme, jaké okno máme právě spuštěné na ploše.

7 NABÍDKA START O Tlačítko vypnout slouží k vypnutí počítače. O Tlačítko odhlásit používáme, pokud máme v počítači víc uživatelských účtů. O Všechny programy nalezneme zástupce většiny programů, které v počítači máme. O Nalevo se nám ukazují naposledy puštěné programy O Hledat – najde dokument podle názvu, který zadáme O Ovládací panely – důležitá nastavení vzhledu i chování systému

8 NABÍDKA START

9 NABÍDKA START: PROGRAMY Odtud můžeme spouštět programy, které máme v nabídce zařazené. Nachází se zde i Příslušenství, položka která obsahuje spoustu užitečných aplikací WINDOWS, např.: O kalkulačka O malování O poznámkový blok O wordpad Kromě příslušenství jsou v této nabídce vždycky: hry, přehrávač hudby, internet, Microsoft Office a další programy, které si nainstalujeme nebo stáhneme.

10

11 Co už vím … 1. Jak se nazývají zástupce programů na ploše s různými symboly? 2. Co se nachází na levé straně spodní lišty? 3. Jaké důležité věci najdeme v Příslušenství?


Stáhnout ppt "SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google