Počítačové sítě Natálie Žišková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přednáška č. 1 Úvod, Historie zpracování dat, Základní pojmy
Advertisements

Historie a princip INTERNET.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Internet - historie.
FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph. D
Historie počítačových sítí a jejich postupný vývoj.
Historie počítačových sítí a jejich postupný vývoj
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - spojová vrstva I. Ročník:4. Datum.
INFORMATIKA 8 Počítačová síť III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Moderní počítačové sítě iSCSI
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autoři:Jakub Janisch a Tereza Krsková
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_169_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Počítačové sítě základní pojmy
Internet.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Firewall.
Tablety (mobilní zařízení)
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.15 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě AKT. SÍŤ. PRVKY – ROUTER, SWITCH Typ: DUM - kombinovaný.
ATLETIKA.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
PCI Express Pavel Stianko. 2 Požadavky doby Vysoká přenosová rychlost Quality of service – data musí být v určitý čas přístupná pro zpracování Zvyšování.
Jak to všechno začalo Za všechno může Studená válka, kdy mezi sebou soupeřily Spojené státy a SSSR. Když Svaz sovětských socialistických republik vypustil.
Internet.
Přehled metod umělé inteligence a její historie (bakalářská práce) Vedoucí práce: Ing. Ladislav Beránek, CSc., MBA Vypracoval: Michal Jelínek.
Jan Anděl, Jakub Konečný
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
VoIP Voice over IP Ing. Jiří Ledvina, CSc. Projektování distribuovaných systémů.
Počítačové sítě Katharina Kočí.
RENESANCE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
INFORMATIKA Historie pc.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Historie fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/42 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Virtualizace ● IP forwarding ● IP tunneling ● Virtuální síť.
Secese - TEST Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_HANA_MERVARTOVA_SECESE_TEST_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_12_INOVACE_22_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_KOSMOVA KRONIKA ČÍSLO PROJEKTU:
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Multimédia- zvuk , TV, příslušenství
Internet – historie, možnosti připojení
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Internet - historie.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
TÉMA: Počítačové systémy
POČÍTAČ Partisch Daniel 5.B
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Síťová architektura Síťový model Daniel Bobek, Jakub Matějka 8.M.
Kůň Převalského.
Šimon Vohradský MT DESIGN.
Eva Foltýnová, Anna Čapková
Vytvořila: Sabina Dolečková
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Vlastnosti střídavého proudu
Informatika – Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Počítačové sítě Natálie Žišková

Osnova Historie Síťová architektura Klasifikace sítí Obrázky Zdroje Konec

Historie První pokusy s komunikací mezi počítači začaly na konci 50.let 20.století. Vznik a vývoj počítačových sítí je úzce spjat s rozvojem počítačů. K jejímu prvnímu prudkému rozmachu došlo již v padesátých letech.

Síťová architektura Představuje strukturu řízení komunikace v systémech. Počátek síťové architektury se datuje již od vzniku prvních sítí. Jednalo se však o řešení, které probíhalo v jedné konkrétní firmě. Vznikly tak architektury. Toto řešení nebylo nijak populární.Postupem času vznikly hlavní dvě koncepce.

Komutační síť-je síť s přepojováním okruhů. Klasifikace sítí Komutační síť-je síť s přepojováním okruhů. Paketová síť-je síť s přepojováním paketů. Paketová síť-základem je,že cesta,kterou paket putuje není od zdrojového po cílový uzel známá. Komutační síť -jedná se o starší technologii,která se využívá již od počátku telegrafie a telefonie a v pozdějších letech i v architektuře ISDN.

Obrázky

Zdroje https://cs.wikipedia. org/wiki/Po%C4%8D %C3%ADta%C4%8D ov%C3%A1_s%C3% AD%C5%A5

Děkuji za pozornost Konec