IS ve výrobní sféře (systémy APS)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GLOBÁLNÍ TOK MATERIÁLU A OBALŮ VE ŠKODA AUTO, A. S. Autor: Bc. Aleš Vondra, DiS Vedoucí práce: Ing. Petr Novotný, Ph.D. Oponent:Ing. Vladimír Jiřičný.
Advertisements

Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
Na co se v bance neptají…. Představení společnosti Alexiss Group s.r.o. Po mnoha letech působení na českém finančním trhu jsme se rozhodli v létě roku.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_15 TÉMA: VYNÁLEZY.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
2 Marketingové koncepce
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
model fungování a praxe
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Klíma. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Vysoká škola technická a ekonomická
Autor: Ing. Alice Horáčková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Procesní management v oddělení logistiky
Efektivní úřad 2011 MěÚ Uherské Hradiště
Optimalizace výkonu linek pro stáčení piva do lahví
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Montážní technika (DCL-M) Přehled produktů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Průmyslová revoluce 1 Podmínky a rozvoj.
Snížení nákladů na vytápění budov
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Cena (druhy, změny) Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu.
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Pracovní list Bod zvratu.
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Průmysl Game Changer ? Kdo jsem ? Proč tu jsem ? Matěj Včelák
2. P marketingového mixu Cena. 2. P marketingového mixu Cena.
Procesní management / Řízení procesů
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Vykazování postupu nebo stavu
Název: Normy spotřeby času Autor: Ing. Petr Mareš
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Majetek podniku - Aktiva
Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21
Kalkulace nákladů pro více výrobků
Skorkovský KPH Úvod PIS1(2) a RIOP Skorkovský KPH
Microsoft Dynamics NAV - Navision
Energetický management
Metodika řízení projektů
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
ZÁSOBOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Praktické přínosy WEP pro české podniky
TOC Class Problem I (jednodušší varianta P&Q analýzy) (v tomto konkrétním příkladu je P=Y a Q=Z – specifikace proměnných) Ing.J.Skorkovský, CSc.
Transkript prezentace:

IS ve výrobní sféře (systémy APS) Vypracoval David Bezděkovský

APS – charakteristika Advanced Planning and Scheduling patří mezi PPC systémy objevil se na začátku 90. let 20. stol. určený pro podniky vyrábějící na objednávku samostatné systémy nebo jako modul ERP

APS - základní algoritmy ATP (Available To Promise ) výroba na sklad, procesní výroba AATP (Allocated Available To Promise) dělení hotových produktů mezi zákazníky podle jejich geografické polohy CTP (Capable To Promise) realizace výroby až na základě objednávky zákazníka, výroba na zakázku PTP (Profitable To Promise) kombinace ATP a CTP + vyhodnocení přínosu, použitelný pro všechny typy výrob

Přínosy APS simulované termíny dokončení všech objednávek (při optimálním využití dostupných zdrojů) návrhy nákupních objednávek návrhy navýšení kapacity zdrojů fronty práce (využití dnes dostupných zdrojů pro maximalizaci plnění termínů při nejvyšší možné efektivitě)

Nevýhody APS potřeba co možná nejdetailnější informace o dané výrobě v podniku vysoké finanční nároky na HW a SW potřeba aktualizovat i výrobní procesy

Některé APS systémy X - Název produktu ATP AATP CTP PTP Asprova Infor SyteLine částečně - Microsoft Dynamics Nav QI

Příklad z praxe Česká zbrojovka rozmanitý sortiment – 300 druhů zbraní zbraň – 50 dílů, 1 díl – 30 výrobních operací po zavedení Infor SyteLine zkrácení zpoždění dodávek zvýšení pokrytí zákaznické poptávky nárůst počtu vyrobených kusů efektivnější využití výrobních kapacit při stejných zdrojích vyrábí o 30% více produktů

Zdroje http://www.cie-plzen.cz/index.php/cz/lexikon-metod/production-planning-system-pps-a-advanced-planning-and-scheduling-aps http://www.systemonline.cz/rizeni-vyroby/jak-na-to-aby-aps-fungovalo-i-v-realnem-provozu.htm https://cs.wikipedia.org/wiki/Pokro%C4%8Dil%C3%A9_pl%C3%A1nov%C3%A1n%C3%AD Use of Advanced Planning and Scheduling (APS) systems to support manufacturing planning and control processes, dostupné z http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/162616/162616.pdf http://www.aimagazine.cz/cs/rozhovory/1871-asprova-nam-otevrela-oci-diky-ni-jsme-snizili-zasoby-o-50-procent http://www.systemonline.cz/rizeni-vyroby/proc-najednou-vsichni-chteji-aps.htm

Děkuji za pozornost.