DIGITÁLNÍDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Advertisements

autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
TROJČLENKA Řešení praktických úloh o úměrných veličinách.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
DUŠENÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130105
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Kalkulace jídla Prezentace_17
Charakteristika pokrmů
VY_62_INOVACE_A NAKUPOVÁNÍ – CENY ZÁKLADNÍCH POTRAVIN AUTOR: Mgr. Radka Koldinská VYTVOŘENO: březen 2012 STRUČNÁ ANOTACE: vytvoření představy o cenách.
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_547.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uzeninou 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Hovězí vnitřnosti Jméno autora:Roman Rumler.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Procenta.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Objem kvádru a krychle slovní úlohy 6. třída. Jakou hmotnost má cihlová zeď dlouhá 8 m, široká 2,4 m a tloušťce 0,6 m, jestliže 1m³ má hmotnost 25 q.
U příkladů, kde se vyskytují procenta, rozlišujeme tři základní veličiny: - základ (100%)... z - procentovou část... č - počet procent... p První dvě.
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí vývar s játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Cibulový krém s pórkem 16,60 Kč / 21,-Kč.
Technika nás připravuje o přirozený pohyb Mobilní telefony a dálkové ovladače nás připravují o přirozený pohyb - chůzi ! 20 krát denně x 20 m = 400 m Celková.
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 BE – Krémová polévka ze špenátu a sýrem 16,60 Kč / 21,-Kč.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uuzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Pátek.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY HMOTNOSTI kg g.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Úprava hovězích plátků
DUM - Digitální Učební Materiál
Aktuální problémy potravinářského sektoru – obchodní přirážky a dovozy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zeleninový vývar s hvězdičkami
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
Zeleninový vývar s hvězdičkami
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
VY_32_INOVACE_14_Slovní úlohy
Zeleninový vývar s hvězdičkami
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hovězí vývar s masovými knedlíčky a zeleninou
10. – 14. října PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DUM - Digitální Učební Materiál
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Blanka Kusá
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
PITNÝ REŽIM U NEMOCNÝCH S CKD
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

TROJČLENKA Slovní úlohy 2

Doplň tabulku: Kyjevská roštěná DP Váha na 10p 9 porcí 53 porcí Hovězí roštěnec 1000g   Šunkový salám 150g Margarin Cibule 250g Mouka hl. 100g Paprika ml. 20g Smetana 12% Vejce 2,5 ks Okurky kyselé 200g Slanina 50g Sůl 30g Voda 900g Váha potravin celkem 3200g

DP HV na 10p 9 porcí 53 porcí 17 porcí 38 porcí Hovězí roštěnec 1000 900 5 300 1 700 3 800 Šunkový salám 150 135 795 255 570 Margarin Cibule 250 225 1 325 425 950 Mouka hl. 100 90 530 170 380 Paprika ml. 20 18 106 34 76 Smetana 12% Vejce 2,5 ks Okurky kyselé 200 180 1 060 340 760 Slanina 50 45 265 85 190 Sůl 30 27 159 51 114 Voda 810 4 770 1 530 3 420 Váha potravin 3200 2880 16 960 5 440 12 160  

Pekařka za 9 minut naplní 27 šátečků Pekařka za 9 minut naplní 27 šátečků. Kolik jich při stejném tempu naplní za 1 hodinu? 180 kusů Na obložení 3 m2 koupelny potřebujeme 840 dlaždic. Kolik dlaždic potřebujeme na obložení 5 m2 . 1 400 kusů