HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak, entrcote Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 508
ROŠTĚNÉ Nízký roštěnec 1. http://www.svetmaminek.eu/products/patri-mezi-vase-hobby-vareni-zkuste-nase-tipy-na-pripravu-hoveziho/
CHARAKTERISTIKA plátek masa o síle 1 – 2 cm, hmotnosti 150g upravujeme na pánvi, roštu na anglický způsob šťávu zjemňujeme máslem při pečení na roštu podáváme s pochoutkovým máslem, pikantními studenými omáčkami 2. http://www.robertson.cz/eshop/product/1391?lg=cs
PŘEDTECHNOLOGICKÁ ÚPRAVA Vyjmenujte: Naporcovat Lehce naklepat Naříznout Mořit v oleji Kořenit Solit až na konec
RUMPSTEAK DVOJTÁ ROŠTĚNÁ silnější plátek 2 – 3 cm, o hmotnosti 300 – 400g připravujeme na pánvi, roštu na anglický způsob před pečením necháme 30 minut odležet šťávu zjemňujeme máslem při pečení na roštu podáváme s pochoutkovým máslem, pikantními studenými omáčkami podáváme jako jednu porci 3. http://www.mettsalat.de/wie-brate-ich-ein-rumpsteak-richtig/
ENTROCOTE DVOJTÝ RUMSTEAK plátky 4 – 5 cm, o hmotnosti 400 – 500g pečeme jako anglický rosbíf viz. Rumsteak 4. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Perfect_Entrecote_%282454655127%29.jpg
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80-7168-737-5 Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti