Animace v aplikaci PowerPoint 2007

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Přechody a animace Tomáš Prejzek
Vzhled prezentace - šablony
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Zeměpisný kvíz ZADÁNÍ: zvolte si stát navrhněte zajímavou grafiku
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – přepínání aplikací.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
1/ Na liště Prezentace Zvolím nastavit prezentaci. 2/ Zvolím Typ prezentace 3/ Napíši, které chci zobrazit snímky 4/ Zvolím předvádění s animací nebo.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení dalšího.
ANIMACE V PowerPointu 2010.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení aplikací.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Prezentace III/ TUM - C Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary, Šmeralova 336/15, příspěvková organizace Datum: Ročník:6.,
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
A-1.  studentům a učitelům:  základních,  středních,  vysokých škol  zájemcům o přírodní vědy Dle aktuálních potřeb je možné využít:  celého rozsahu.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 19– AUTOMATICKÝ CHOD PREZENTACE. Název školy:
Přepínání mezi programy
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 13– ZVUK V PREZENTACI. Název školy:
Panel úloh.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
PowerPoint.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Informační a komunikační technologie
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
5 tipů pro zjednodušení práce
Prezentace v Power Pointu
Transkript prezentace:

Animace v aplikaci PowerPoint 2007 Přechod na tento snímek Zvuk přechodu Přejít na snímek

Animace Umožňuje nám používat v prezentaci vizuální a zvukové efekty, které mohou danou prezentaci oživit. Animovat můžeme: - jednotlivé snímky - jednotlivé objekty na snímcích Animace je třeba volit s rozvahou, aby vytvořená prezentace neodrazovala posluchače.

Přechod na tento snímek Na kartě Animace najdete skupinu Přechod na tento snímek. Jsou zde zobrazeny jednotlivé efekty, které se budou zobrazovat při přepínání jednotlivých snímků. Když na daný efekt ukážete myší, efekt se aplikuje na snímek v hlavním okně. Vidíte, jak bude efekt vypadat v reálu.

Přechod na tento snímek Z této nabídky si můžete vybrat efekty přechodu mezi snímky. Například efekt Vklínění.

Zvuk přechodu Přechod mezi snímky může být doprovázen zvukem, ten můžete vybrat v roletce Zvuk přechodu. Zde můžete měnit i Rychlost přechodu. Tlačítkem Použít u všech přiřadíte aktuální nastavení všem snímkům v prezentaci.  

Přejít na snímek Důležitá je také sekce Přejít na snímek. Zde volíte, zda se mají jednotlivé snímky prezentace přepínat samy nebo zda se má čekat na kliknutí myši či stisknutí klávesy.

Shrnutí Dozvěděli jste se, že pokud chcete použít efekty, které se budou zobrazovat při přepínání jednotlivých snímků, musíte se přepnout na kartu Animace. Na této kartě najdete skupinu Přechod na tento snímek, kde jsou zobrazeny jednotlivé efekty přechodu.

Shrnutí Víte, že přechody mezi snímky můžete obohatit zvukem, který můžete vybrat v roletce Zvuk přechodu na kartě Animace. Zjistili jste, že zde můžete měnit i Rychlost přechodu. Tlačítkem Použít u všech přiřadíte aktuální nastavení všem snímkům v prezentaci.

Shrnutí V sekci Přejít na snímek volíte, zda se mají jednotlivé snímky prezentace přepínat samy nebo zda se má čekat na kliknutí myší. Prostudovali jste si těchto pár snímků a teď Vás čeká několik kontrolních otázek.

Vyberte správnou odpověď. Animace nám umožňuje používat v prezentaci vizuální a zvukové efekty, které mohou danou prezentaci oživit. Ne Nikdy Ano

Vyberte správnou odpověď. Na které kartě najdete skupinu Přechod na tento snímek? Domů Animace Vložení

Vyberte správnou odpověď. Může být přechod mezi snímky doprovázen zvukem? Ano. Můžeme si jej vybrat v roletce Zvuk přechodu na kartě Animace. Ano. Můžeme si jej vybrat v roletce Zvuk přechodu na kartě Návrh. Nikdy nesmíme přechod doprovázet zvukem.

Podívejte se na obrázek a vyberte správnou odpověď. Přechod na další snímek se uskuteční… Automaticky za tři vteřiny Při klepnutí myší Nikdy – je nastaven čas 00:00

Blahopřeji! Na všechny otázky jste odpověděli správně.