Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Panel úloh.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Panel úloh."— Transkript prezentace:

1 Panel úloh

2 Předloha stránky Umožňuje výběr návrhu snímků uspořádaných v šablonách návrhů – galerie rozložení a barevných schémat pozadí

3 Rozvržení Nabízí výběr možností rozvržení jednotlivých objektů na stránce. Volíme si pozici titulu (nadpisu), vlastního textu, grafu, obrázku, videa....

4 Vzhled tabulky Umožňuje výběr barevných stylů vzhledu tabulky

5 Vlastní animace Umožňuje výběr tzv. Efektu pro označený objekt. Efekty nabízejí množství animačních schémat s konkrétním výběrem cesty pohybu a rychlosti pohybu efektu.

6 Přechod mezi snímky Nabízí výběr efektů, jak se budou prezentovat jednotlivé snímky. Aplikujeme na vybraný snímek, volíme druh přechodu, rychlost, (zvuk), při klepnutí myší nebo automaticky.

7 Kontrolní otázky Co nám umožňuje předloha stránky?
Co znamená rozvržení stránky? Je možné vybrat si barevný vzhled tabulky? Co znamená vlastní animace? Jak se říká efektům, kterými se prezentují jednotlivé snímky?

8 Literatura: KLEMENT, M. Základy práce s PC. 1. vyd. Olomouc: Vydavatelství UP Olomouc, ISBN X. obrázky z programu SMART Notebook 10, SMART Technologies Education Software VY_12_INOVACE_INF.21 Jméno autora: Křížovská Ilona Datum vytvoření: Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Obor: Informatika Tematický okruh, téma: Základy práce v panelu úloh prezentačního programu Metodický list /anotace: Prezentace nározně vysvětluje, jak pracovat s panelem úloh v prezentačním programu. Jsou zde popsány úlohy: Předloha stránky, rozvržení, vzhled tabulky, vlastní animace, přechod mezi snímky. V závěru jsou uvedeny kontrolní otázky směřované k danému těmatu.


Stáhnout ppt "Panel úloh."

Podobné prezentace


Reklamy Google