Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_05.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_03.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV.Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Inf Počítač a lidé s handicapem
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Marketing destinací Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Hlavní město praha a integrace cizinců
Název vzdělávacího materiálu
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Techniky práce s mentálně postiženými
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální učební materiál
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
TYPOLOGIE CESTOVNÍHO RUCHU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Aktuální problémy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OdP_S1_09 Popis výukového materiálu Název: Základní terminologie cestovního ruchu – 1. část Autor: Bc. Pavel Lang Datum: 7.3.2013 Obor: 65-41-L/01 Gastronomie Ročník: - 1. ročník Předmět: Cestovní ruch Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Cestovní ruch a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnice Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost – D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004 Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor

Základní terminologie cestovního ruchu Bc. Pavel Lang

Cestovní ruch 1/2 komplexní společenský jev jako souhrn aktivit účastníků CR, souhrn procesů budování a provozování zařízení se službami pro účastníky CR včetně souhrnu aktivit osob, které tyto služby nabízejí a zajišťují, aktivit spojených s využíváním, rozvojem a ochranou zdrojů pro CR, souhrn politických a veřejně – správních aktivit a reakce místní komunity a ekosystémů na uvedené aktivity podle WTO – aktivity osob cestujících do míst mimo jejich obvyklé prostředí nebo pobývajících v těchto místech ne déle než jeden rok za účelem trávení volného času, podnikání či jiným účelem

Cestovní ruch 2/2 významný společensko-ekonomický fenomén z pohledu jednotlivce i společnosti představuje největší pohyb lidské populace za rekreací, poznáváním atd. součástí spotřeby a způsobu života obyvatel především eknomicky vyspělých zemí jedním ze 3 nejvýnosnějších odvětví (ropný průmysl, cestovní ruch, automobilový průmysl) vytváří 13 % všech pracovních míst na světě podílí se až 10% na hrubém světovém produktu podílí se z 1/3 na objemu mezinárodní výměny služeb (8 – 9 % celkového zahraničního obchodu) fenomén spotřeby – 25 % volného času věnují lidé cestování a utratí zhruba 11 % hrubých příjmů

Druhy CR typy CR, pro jejichž určení je klíčovým kritériem „jevový průběh CR a způsob jeho realizace v závislosti na geografických, ekonomických, společenských a jiných podmínkách, jakož i jeho účinky“ toto obecné kritérium se dále dělí podle objektivních faktorů (prostorové, časové, sociální a demografické, vlivů CR)

Druhy CR podle místa realizace 1/2 domácí CR – cestování a pobyty občanů mimo místo jejich obvyklého pobytu za účelem využití volného času, rekreace, poznání nebo za jiným nevýdělečným účelem, trvající ne déle než jeden rok a realizované kompletně ve vlastním státě zahraniční CR – souhrn aktivit spojených s příjezdem občanů ze zahraničí do dané země nebo občanů ze zahraničí danou zemi projíždějících a aktivit spojených s výjezdy občanů dané země do zahraničí

Druhy CR podle místa realizace 1/2 mezinárodní CR – součet příjezdového cestovního ruchu, zahrnuje cestování návštěvníků mezi všemi zeměmi světa národní CR – souhrnný CR realizovaný obyvateli daného státu, součet domácího CR a výjezdového CR příhraniční CR – druh CR probíhající v příhraničních oblastech sousedních zemí výjezdový – CR obyvatel dané země realizovaný cestou do jiných zemí (cesta nebo pobyt na dobu kratší než jeden rok souvisle, jehož cílem je využití volného času, obchodní cesty či jiný účel) vnitřní – celkový CR v hranicích daného státu, zahrnuje tedy domácí CR a příjezdový CR

Druhy CR podle vztahu k platební bilanci státu zahraniční aktivní CR (též příjezdový CR, incoming) – aktivity spojené s příjezdem občanů ze zahraničí do daného státu, z pohledu platební bilance (PB) je to přínos, a proto je nazýván aktivní CR. zahraniční pasivní CR (též výjezdový CR, outgoing) – souhrn cest, při nichž občané daného státu vyjíždějí jako účastníci CR za jeho hranice. Z pohledu platební bilance je to vývoz platebních prostředků – pasivní CR

Druhy CR podle délky pobytu krátkodobý CR – jeho součástí jsou maximálně tři (čtyři) přenocování; narůstajícím trendem krátkodobého CR jsou prodloužené víkendy dlouhodobý CR – jeho součástí jsou obvykle minimálně tři až pět přenocování organizovaný CR – cestování a služby realizované prostřednictvím touroperátorů, cestovních kanceláří, organizátorů kongresů, odborových organizací, zaměstnavatelů apod. neorganizovaný CR – účast si zajišťuje účastník sám podle způsobu zabezpečení jeho průběhu

Druhy CR podle počtu účastníků individuální CR – cesty jednotlivců nebo rodin (malých skupin) cestujících samostatně, nikoli v rámci skupiny; tyto zájezdy nebo služby buď nejsou zajištěné některým ze subjektů CR, nebo mohou být tímto subjektem zcela nebo částečně zajištěny skupinový CR – druh CR, jehož účastníci cestují ve více než tříčlenných skupinách; může jít o organizovaný nebo neorganizovaný CR

Druhy CR podle vlivu na místní komunitu a životní prostředí měkký CR – druh CR, který minimalizuje vliv nežádoucích aktivit spojených s CR na místní komunitu a životní prostředí; základními principy jsou maximální zapojení místních zdrojů a malokapacitní CR tvrdý CR – masový CR, který nebere ohled na své sociální a environmentální dopady www.office.microsoft.com

2. ZAHRANIČNÍ CESTOVNÍ RUCH TEST: Ústní formou popište následující pojmy cestovního ruchu 1. DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH 2. ZAHRANIČNÍ CESTOVNÍ RUCH 3. PŘÍHRANIČNÍ CESTOVNÍ RUCH 4. PŘÍHRANIČNÍ CESTOVNÍ RUCH 5. ZAHRANIČNÍ PASIVNÍ CESTOVNÍ RUCH 6. DLOUHODOBÝ CESTOVNÍ RUCH 7. ORGANIZOVANÝ CESTOVNÍ RUCH 8. MĚKKÝ CESTOVNÍ RUCH