Šťastný, úspěšný, zdárný život x morálka, povinnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Advertisements

Úvodní konference projektu Úvodní konference projektu.
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Výuková podpora pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
Jak funguje věda - jak vědci přemýšlejí, - jak přicházejí na své objevy, - co můžeme od vědy očekávat - a co naopak ne Mgr. Jan Kolář, Ph.D. Ústav experimentální.
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
PSYCHICKÉ STAVY.
Rozbor uměleckého textu
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Život modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Umění prezentace.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
FILOZOFIE VY_32_INOVACE_5.1.ZSV4.11/Md CZ.1.07/1.5.00/
Teorie Lawrence Kohlberga
HUMANISTICKÁ PSYCHOLOGIE
Metody výstavby vědeckých teorií Podklady k přednášce Prof. PhDr. František Ochrana,DrSc. CESES FSV KU
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Moji nejlepší kamarádi
TAK SE NÁM SEŠEL ROK S ROKEM A JE OPĚT ČAS POPŘÁT ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE Ráda bych Vám je popřála s pár obrázky z Austrálie.
Osobní pohoda.
Téma: Dějiny filozofie
Emoce: Jak víme, že zvířata mohou cítit?
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ SOŠ a SOU Trhové Sviny, Školní 709.
00 KJP FSV UK uvádí Mission Possible 11 Impuls z Wulkowa podněcuje k zamyšlení nad posláním Kabinetu jazykové přípravy (KJP) FSV UK v Praze.
Úvod do učiva občanské výchovy
Jan Patočka Lukáš Hoskovec, C4B únor 2014.
Pojetí pravdy u pragmatiků
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Praktikum k didaktice IVZ 2 jaro 2011 Projektová výuka nebo Integrovaná tématická výuka.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.35 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Marek Zámečník C4A ŽIVOTNÍ SÍLA.   francouzský filozof  představitel filozofie života  z rodiny židovského hudebníka  studium matematiky.
Michal Pek.  Označení lidí, organizací, akcí, praktik a myšlenek  Vlastní interpretace filosofie, vědy a náboženství  Prvky okultismu, mýtické a magické.
Filozofie 20. století - Fenomenologie
Vnitřní lékařství - blok 4 Pokyny k elektronickému testu.
Environmentální etika
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Metodologie 2 Lekce 1 Lenka Slepičková.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
Ahoj rodino! Takhle jsem se letos měla, Já a MOJE smečka!
Ahoj rodino! Takhle jsem se letos měla, Já a MOJE smečka!
Tomáš Garrigue Masaryk Jiřina Sedláčková, C4A
Stavba látek Základy elektrotechniky 1 Stavba látek Ing. Jaroslav Bernkopf.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Jan Patočka moderní čs. filosofie „Kde se však mění svět a dějiny ? V 'nitru', lépe než v životě jednotlivce.“ Jan Patočka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ladislava Drnková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
ÚVOD DO EKONOMIE, POŽADAVKY NA STUDENTY Cíle: Vysvětlit poslání ekonomie jako vědy. Anotace: Ekonomie je společenská věda, která studuje ekonomické chování.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Něcisté, ateisté a agnostici: Čemu v Česku věříme?
Námitky proti filozofické reflexi či diskusi a odpovědi na ně
POVÍDÁNÍ O AJURVÉDĚ ČESKÝ SVAZ ŽEN V LUDSLAVICÍCH
M A G I E B A R E V.
Mgr. Rostislav Navláčil 18. Filozofie, základní pojmy Občanská nauka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
KUlíšci VOŠ a SPŠ Dopravní Masná.
IB999 Vstupní test z programování
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Základní filozofické otázky
Člověk a příroda Fyzika.
Transkript prezentace:

Šťastný, úspěšný, zdárný život x morálka, povinnost Důraz na první cíl Důraz na druhý cíl Soulad obou cílů Nezávisle na náboženství/duchovnímu pojetí světa Díky náboženství/duchovnímu pojetí světa

Myslet pozitivně (3) Moje filozofie se mění podle pocitů a nálady (3) Žít přítomností (2) Následovat pocity (2) Být spokojený a smířený s tím, co je (2) Nemám žádnou jednu filozofii (2) Počítat s tím horším Udržovat se v pohodě Promýšlet si různé varianty a být na ně připraven Obklopovat se lidmi, se kterými je mi dobře Pomáhat Nedělat nic násilím Být sama sebou Zlaté pravidlo Realismus Pragmatismus, nejdůležitější pro každého člověka je on sám

Ad naturalismus Váš názor lze možná shrnout takto: Poznatky naturalismu uznáváme, ale bez toho, že je úplný (že jsme jen to, co lze vědecky zjistit a změřit) Naturalistický rámec tedy dobrým základem pro státnicové otázky Jako extrémně vlivná filozofie novověku i současnosti (důležitý bod v dějinách myšlení) – viz dokument „Podklad ke státnicím – člověk v dějinách filozofie“ Částečná odpověď na otázku, kdo jsme, skrze: to, jak jsme evolučně vznikli (opět viz dokument v IS) to, jak podle vědy fungujeme a z čeho se skládáme