D V E Ř.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
SLOVNÍ ÚLOHY.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Slovoživota Únor 2010 „Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mě, bude zachráněn; bude moci vcházet i vycházet a najde pastvu.“ (Jan 10,9)
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
1. Můj Pán Ježíš, má mne rád. | V Písmu čtu to mnohokrát
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)
1. Čas nastal nám přeradostný, | křesťané, plesejte  | přišel hod velikonoční, | křesťané, zpívejte! | Vyšel z hrobu náš Spasitel, | lidu svého Vykupitel,
Zdroj životního optimismu Jak převážit váhy spravedlnosti ve svůj prospěch? Jozef Bajusz.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi Olomouc, = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.
♫ Zapněte reproduktory ♫ Zapněte reproduktory Pokračujte kliknutím.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
Přijď Duchu svatý.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
Víra přivádějící k úžasu
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Okovy x svoboda Vděčnost osvobozuje AC Vyškov, , Jirka Pospíšil.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
36. Má modlitba Má modlitba nemívá někdy slova, když v slzách za Ježíšem přicházím. On však mi říká: „Neplač, zkus to znova, já s tebou budu čelit nesnázím.“
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
1. Nalezen jsem, | nalezen, bludu jsem již prost, | mně spásy teď vzchází den, | s ním míru skvost. | Ježíš přišel hledat mne, | kam jsem zabloudil; |
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1. Jak ovce zašlá z pastvy své, | ze svého stáda zaběhlá, | tak člověk bloudí bez cíle, | když duše Krista vzdálena. | Lásko ty svatá, jež snímáš hříchu.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
1. Zda pokoj zde, v tom světě žalostném? | Krev Ježíšova svědčí: Pokoj v Něm!
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Při slovu svém nás zachovej | a živou víru k němu dej ty sám. | Ježíši, pane náš, | jež všecku naší mdlobu znáš!
1. Šly z rána ke hrobu Marie Magdaléna a matka Jakuba a ještě jedna žena, sobě pro útěchu, mrtvému na památku, šly z rána ke hrobu dva dny po Velkém pátku.
1. Ježíši, jak pastýř voď nás, | chceme býti stádem tvým! | Z pouště světa doprovoď nás | k pastvám věčně zeleným, z pouště světa doprovoď nás | k pastvám.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Ikona je okno do jiného světa, dimenze, která nás přesahuje, jednoduše řečeno okno do nebe. Nechává nás nahlédnout do svého tajemství a zároveň skrze ni.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Turistická základna Hraničné Petrovice – přízemí
Slovo života Květen 2012.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Poznání Boží vůle.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

D V E Ř

Na kolik dveří jste dneska sáhli?

Dveře v bytě či domě: Dveře vašeho pokoje Dveře do kuchyně Dveře do koupelny Dveře do záchodu ….

Dveře skříně

Dvířka v kuchyni

Dvířka v koupelně

Dvířka od pračky

Vchodové dveře

Vchodové dveře Garážové dveře

Vchodové dveře Dveře auta

Vchodové dveře Dveře kostela

Jaká je funkce dveří? Umožnit vstup Umožnit uzavření

Jaká je funkce dveří?

Dveře musí: Umožnit vstup Umožnit uzavření

Jan 10:7-10 Řekl jim tedy Ježíš znovu: "Amen, amen, pravím vám, já jsem dveře pro ovce. Všichni, kdo přišli přede mnou, jsou zloději a lupiči. Ale ovce je neposlouchaly. Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mne, bude zachráněn, bude vcházet i vycházet a nalezne pastvu. Zloděj přichází, jen aby kradl, zabíjel a ničil. Já jsem přišel, aby měly život a měly ho v hojnosti.

O jakých dveřích Ježíš mluví?

Ježíš mluví o dveřích do ovčince

Ježíš mluví o dveřích do ovčince

Proč je třeba, aby ovčinec měl dveře? Umožnit vstup Umožnit uzavření

Proč je třeba, vstoupit do ovčince? Protože mimo ovčinec je nebezpečno!

A co baví ovce nejvíce?

A jak to končí?

Kdo potřebuje být v Božím ovčinci?

Jak se může člověk dostat do ovčince?

Kdo o sobě řekl, že je dveře? Ž Í Š

Jak se přes Ježíše dostanu dovnitř?

Proč je třeba, aby ovčinec měl dveře? Umožnit vstup Umožnit uzavření

Jak pastýři hlídali ovčinec?

Jan 10:7-10 Řekl jim tedy Ježíš znovu: "Amen, amen, pravím vám, já jsem dveře pro ovce. Všichni, kdo přišli přede mnou, jsou zloději a lupiči. Ale ovce je neposlouchaly. Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mne, bude zachráněn, bude vcházet i vycházet a nalezne pastvu. Zloděj přichází, jen aby kradl, zabíjel a ničil. Já jsem přišel, aby měly život a měly ho v hojnosti.

Pán Ježíš Kristus je dveřmi On nás přijímá! On nás chrání!