Pracovní skupina ŘKV Finance

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Rozpočtové právo Základy finančního práva Olga Sovová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Pracovní skupina řešení regionálních disparit Souhrnné informace: Doc. Ing. Jiří Patočka, CSc. náměstek ministra.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Kontinuita akreditačního procesu: přechod od stávajícího k novému systému JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Projekty vytvářející příjmy dle článku 55 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Praktické zkušenosti ŘSD ČR při přípravě projektů Ing. Tomáš Brázdil.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
Finanční účetnictví RADNICE
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Dosavadní přínosy Kohezní politiky pro ČR
Financování dopravní infrastruktury v období
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Účetnictví – význam informací
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
Financování přímých NIV
Projekt „Vazby národní politiky ČR a EU se zaměřením na politiku HSÚS“
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
ministr práce a sociálních věcí
Rozvoj a financování železniční infrastruktury
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Cyklus malého projektu
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Financování železniční infrastruktury
Transkript prezentace:

Pracovní skupina ŘKV Finance Vedoucí: Ing. Jan Gregor Národní fond Ministerstvo financí

První jednání PS 28/7/2005 Vedení Ing. Jan Gregor Účast Tajemník ŘKV - Mgr. A. Marks, Ph.D. Vedoucí ostatních PS případně jejich zástupci Za kraje – Ing. Libor Lukáš (hejtman Zlínského kraje) Za MF – odbor státního rozpočtu, odbor finanční politiky

Hlavní body jednání 1. Předpokládaný finanční rámec SF a CF na období 2007-2013 a souvislost s jednáním o finanční perspektivě 2. Předpokládané požadavky na spolufinancování

Finanční perspektiva 2007-2013 Jednání měla být ukončena na Evropské radě 17.června 2005 Další nejbližší termín jednání během britského předsednictví – ER 15.-16.12. Může se protáhnout až do ER v březnu 2006 (rakouské předsednictví) Konkrétní finanční částky tak pro ČR mohou být známy až v polovině 2006

Finanční rámec - předpoklady Částky vycházejí z posledního Lucemburského návrhu Mohou se mohou změnit – a to jak snížit tak zvýšit Finanční rámec je proto pouze indikativní – východisko pro zpracování OP

Předpokládaný finanční rámec

Spolufinancování Aby ČR vyčerpala celou nabízenou alokaci, bude muset vyčlenit v rámci veřejných rozpočtů spolufinancování ve výši cca 225 mld. Kč; Nutno posoudit možnosti veřejných rozpočtů a jejich podíl na spolufinancování – státní rozpočet, rozpočty krajů a obcí; MF již v lednu připravilo materiál – Limity národního spolufinancování SF a CF – upozornění na výrazný nárůst požadavků na spolufinancování;

Limity – závěry: Spolufinancování lze zajistit pouze za následujících předpokladů: dostatečně rychlá konsolidace veřejných rozpočtů (včetně revize mandatorních výdajů); označení spolufinancování projektů hrazených ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti jako nejvyšší prioritu; zavedením administrativních omezení, která budou nutit správce kapitol financovat ostatní výdaje kapitol až po zajištění dostatečného objemu zdrojů na spolufinancování (v současné době lze konstatovat, že v případě, že si jednotlivé kapitoly nepokryjí růst potřebného spolufinancování uvnitř kapitol, budou muset zúčastněné kapitoly nebo vláda na tyto navýšené potřeby navrhnout aktivní výdajová opatření ke snížení jiných výdajů)

Další postup MF připravuje aktualizace materiálu Limity spolufinancování prostor pro spolufinancování při dodržení povinností Paktu stability a růstu (zejména snižování deficitů veřejných rozpočtů); Upozornění na nutnost změn výdajových politik; Zpracování během září 2005;

Ing. Miroslav Matej, Ph.D. Odbor Národního fondu Ministerstvo financí Děkuji za pozornost Ing. Miroslav Matej, Ph.D. Odbor Národního fondu Ministerstvo financí