Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opravy schodišť Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
Obklady stěn (materiálové varianty, technologie provádění, zhodnocení z hlediska vhodnosti použití a ceny – doporučení pro investora)
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39)
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Obložení stěn a stropů. Obložení se montuje na vyzrálé zdivo, bez omítání, se zatřenými spárami. Dodatečné obklady se provádějí na omítnutý podklad. Plocha.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad vnitřních obkladů,.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav obkladů a dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Výměna stropních částí
Svislé zděné konstrukce
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kámen VY_32_INOVACE_25_500 Projekt.
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_OPRAVA PILÍŘŮ_S4
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/34.0762 VY_32_INOVACE_TE_ZP_15 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_TE_ZP_15 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie Ročník 3. Ročník Datum tvorby únor 2013 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad vnějších obkladů,.

Obklady vnější Účel vnějších obkladů – estetický, chrání před mechanickým poškozením, prodlužují životnost, tepelná izolace, chrání před nepřízní počasí. Mají malou nasákavost, proto jsou mrazuvzdorné. Nároky na údržbu jsou nepatrné. Provádějí se po vnějších – fasádních omítkách. Obklad se provádí na budovách z klasických materiálů i z betonu. Nejčastěji se obkládají sokly. Druhy vnějších obkladů podle materiálu: Keramické obklady Obklady kamennými deskami Obklady umělým kamenem Obkladové profily PVC Dřevěné obklady

Obklady vnější Vnější obklady z keramických obkladaček Vhodné jsou hutné obkladačky, které odolávají počasí, jsou mrazuvzdorné, protože mají malou nasákavost Nejčastěji se obkládá sokl, Postup obkládání je stejný jako u vnitřních obkladů, obkladačky se osazují do lepidla, dříve do cementové malty U větších ploch se obklad rozdělí dilatační spárou, Dilatační spáry se vyplňují silikonem

Obklady vnější Obklady kamennými deskami Žula, pískovec, travertin, mramor Povrch desek je opracován nahrubo, najemno, nebo je leštěný Desky jsou uchyceny kotevními skobami do zdiva Desky působením slunka zvětšují nebo zmenšují svůj objem Je nutné vytvořit dilatační spáry Desky se osazují těsně vedle sebe s minimální spárou (1mm), Spára se nevyplňuje.

Obklady vnější Obklady z umělého kamene Vyrábí se z odpadu mramorových nebo travertinových desek, spojovaných syntetickou pryskyřicí Přední strany desek jsou broušené nebo leštěné Spáry jsou co nejmenší a zůstávají volné Přichycují se ocelovými kotvami Řemínkové obklady Kamenné destičky z břidlice, pískovce, mramoru, opuky, travertinu Lícní strana je štípaná, okraje rovné,

Otázky: Obklady vnější Otázka: Jaký je nejčastější vnější obklad? Otázka: Proč se dělají dilatační spáry? Otázky: Použité zdroje: zdroje autora

Odpovědi: Obklady vnější Sokl Obklady působením slunka zvětšují nebo zmenšují svůj objem, proto je nutné mezi nimi ponechat vůli, tj. dilatační spáru Odpovědi: