Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním svislých a vodorovných konstrukcí.

2 Schodiště – nosná konstrukce, která slouží k překonání svislých výšek,  Je velmi zatěžovaná provozem, dochází k opotřebení stupně – schodu. Opravy nášlapných vrstev Opravy stupňů z umělého kamene – teraca  Poškozené místo je nutno vysekat  Zdrsnit, odstranit prach  Disperzní nátěr pro dobré spojení hmot  Směs cementu a kamenné drtě v původní barvě teraca  Zahladíme  Velmi pracné, proto se používají obklady, koberce Opravy stupňů z umělého kamene – teraca  Poškozené místo je nutno vysekat  Zdrsnit, odstranit prach  Disperzní nátěr pro dobré spojení hmot  Směs cementu a kamenné drtě v původní barvě teraca  Zahladíme  Velmi pracné, proto se používají obklady, koberce

3 Obložení stupňů deskami  Lze použít tam, kde nevadí zvednutí úrovně podest  Obklady dlaždicemi, teracovými deskami  Očistit, provést disperzní nátěr  Desky se pokládají do maltové směsi, která se nanese na původní stupeň  Spáry mezi deskami se zapraví spárovací hmotou  Poškozené hrany se opatřují nášlapnou hranou, z pryže, PVC  Do kamenných desek se frézují drážky,  Povlakové úpravy – osadí se okraj s drážkou z PVC a lepidlem se přilepí podlahový povlak z PVC, jejich výhodou je snadná údržba, zabraňují uklouznutí, tlumí hluk  Dřevěné schody se vyspraví směsí pilin a pryskyřice. Obložení stupňů deskami  Lze použít tam, kde nevadí zvednutí úrovně podest  Obklady dlaždicemi, teracovými deskami  Očistit, provést disperzní nátěr  Desky se pokládají do maltové směsi, která se nanese na původní stupeň  Spáry mezi deskami se zapraví spárovací hmotou  Poškozené hrany se opatřují nášlapnou hranou, z pryže, PVC  Do kamenných desek se frézují drážky,  Povlakové úpravy – osadí se okraj s drážkou z PVC a lepidlem se přilepí podlahový povlak z PVC, jejich výhodou je snadná údržba, zabraňují uklouznutí, tlumí hluk  Dřevěné schody se vyspraví směsí pilin a pryskyřice.

4 Výměna jednotlivých stupňů  Nejdříve je nutno zjistit, jak jsou stupně uloženy  Je-li poškozený stupeň oboustranně podporovaný, stačí pod schod podvléct dvě ocelové tyče ve tvaru T  Je-li stupeň zazděn na obou stranách, stačí schod vyjmout, osadit nový a zazdít  U samonosných, jednostranně zazděných je nutno schodiště podepřít a zaklínovat, zdivo se vybourá, stupeň vymění za nový, podklínuje, zazdí. Výměna jednotlivých stupňů  Nejdříve je nutno zjistit, jak jsou stupně uloženy  Je-li poškozený stupeň oboustranně podporovaný, stačí pod schod podvléct dvě ocelové tyče ve tvaru T  Je-li stupeň zazděn na obou stranách, stačí schod vyjmout, osadit nový a zazdít  U samonosných, jednostranně zazděných je nutno schodiště podepřít a zaklínovat, zdivo se vybourá, stupeň vymění za nový, podklínuje, zazdí. Rekonstrukce schodišť  Stará konstrukce se odstraní a osadí se nová  Konstrukce může být monolitická, ocelová, prefabrikovaná, dřevěná  Musí odpovídat požárním předpisům Rekonstrukce schodišť  Stará konstrukce se odstraní a osadí se nová  Konstrukce může být monolitická, ocelová, prefabrikovaná, dřevěná  Musí odpovídat požárním předpisům

5

6 Slouží k překonávání svislých výšek Podepřít! Snadno se čistí, tlumí krok, zabraňují uklouznutí Směsí pilin a pryskyřice Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním."

Podobné prezentace


Reklamy Google