Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu při obložení stěn.

2 Dřevěné obklady působí v interiéru esteticky. Obkládání stěn je účelné, zvyšuje mechanickou odolnost povrchu zdí, odolnost proti vlhkosti, tepelnou a zvukovou izolaci Obložení by nemělo být připevněno přímo na zeď nebo omítku, vhodné vzdálenost od omítky je 20mm až 30mm Obložení stěn podle způsobu konstrukce:  obložení z prken  obložení z vlysů  obložení z prken a vlysů  obložení rámové  obložení deskové Podklad pro obložení stěn volíme dle konstrukce-lišty, rám nebo rošt. Dřevěné obklady působí v interiéru esteticky. Obkládání stěn je účelné, zvyšuje mechanickou odolnost povrchu zdí, odolnost proti vlhkosti, tepelnou a zvukovou izolaci Obložení by nemělo být připevněno přímo na zeď nebo omítku, vhodné vzdálenost od omítky je 20mm až 30mm Obložení stěn podle způsobu konstrukce:  obložení z prken  obložení z vlysů  obložení z prken a vlysů  obložení rámové  obložení deskové Podklad pro obložení stěn volíme dle konstrukce-lišty, rám nebo rošt.

3 Montáž obložení stěn z palubek Obklady stěn provádíme na suchou omítnutou nebo neomítnutou zeď. Obkladové palubky se montují na rošt z dřevěných latí. Na stěnu si nakreslíme výšku obkladu a rozměříme latě. Latě si nachystáme min. 4x2cm až 4x3cm – delší strana bude přiléhat na podklad. Latě musí být suché, nikdy nesmí být nařezané z čerstvého řeziva. Latě připevníme hmoždinkami a šrouby. Rošt provádíme nejméně ze dvou rovnoběžně umístěných latí a to od 50cm do 100cm od sebe. Čím menší rozestupy mezi latí, tím lépe je zabráněno deformacím palubek. První a poslední lať dáváme tak, aby konce palubek byly upevněny. Při montáži roštu lze vyrovnat křivý podklad. Montáž obložení stěn z palubek Obklady stěn provádíme na suchou omítnutou nebo neomítnutou zeď. Obkladové palubky se montují na rošt z dřevěných latí. Na stěnu si nakreslíme výšku obkladu a rozměříme latě. Latě si nachystáme min. 4x2cm až 4x3cm – delší strana bude přiléhat na podklad. Latě musí být suché, nikdy nesmí být nařezané z čerstvého řeziva. Latě připevníme hmoždinkami a šrouby. Rošt provádíme nejméně ze dvou rovnoběžně umístěných latí a to od 50cm do 100cm od sebe. Čím menší rozestupy mezi latí, tím lépe je zabráněno deformacím palubek. První a poslední lať dáváme tak, aby konce palubek byly upevněny. Při montáži roštu lze vyrovnat křivý podklad.

4

5 Palubky se ke konstrukci přibíjí kolářskými hřebíčky (vágnerky) nebo kovovými profilovanými sponky v místech spár. Ještě před obkládáním necháme dřevo týden v místnosti, kterou budeme obkládat, vyrovná se vlhkost dřeva a prostředí místnosti. Palubky se ke konstrukci přibíjí kolářskými hřebíčky (vágnerky) nebo kovovými profilovanými sponky v místech spár. Ještě před obkládáním necháme dřevo týden v místnosti, kterou budeme obkládat, vyrovná se vlhkost dřeva a prostředí místnosti.

6

7

8 20mm až 30mm Lišty, rám nebo rošt Na suchou omítnutou nebo neomítnutou zeď 4x2cm až 4x3cm suché Hmoždinkami a šrouby Kolářskými hřebíčky nebo kovovými profilovanými sponky v místech spár Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu."

Podobné prezentace


Reklamy Google