Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
– Formální zaregistrování jako o.s. Členové – statutáři NNO napříč regiony i sektory Profesionalizace na vzdělávací instituci Kvalitní tým lektorů.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Role KOUS Vysočina v projektu
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Společné setkání „minitýmů“
Tematická setkávání a práce v minitýmech
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Název projektu: Ve škole po škole
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Co je program Mládež v akci?
Aktuální informace o projektu
Vzorový projekt pro ZŠ.
Intenzivní podpora škol
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13 mezinárodní konferencE v rámci PRojektu realizovaného z programu Erasmus+ „Zvyšování kompetencí u pracovníků s mládeží pro lepší start mladých do života“ - 13. – 14. 2. 2017

Úvodem Oč tu běží? Metody a postupy používané pro neformální práci se znevýhodněnou mládeží Proč ? Vyměnit si zkušenosti, metody a postupy používané při neformálním vzdělávání znevýhodněné mládeže Jak to budeme dělat? Vzájemně si představíme to co funguje na různé skupiny mladých, velký prostor bude věnován diskuzi a praktickému vyzkoušení nasbíraných metod, které se používají při neformálním vzdělávání

K čemu směřujeme, Zjistit, zda a které metody a postupy jsou obecně platné napříč různým prostředím a skupinám mladých Vytýčit směr a priority pro další pokračování Je výhodná mezinárodní spolupráce? Jak nastavit fungující strategické partnerství?

Účastníci konference Využít to, že účastníci jsou všichni odborníci na práci s mládeží od nás i z ciziny - Česká republika – dvě desítky organizací …. Estonsko – MTÜ Tartu Katoliku Hariduskeskus Slovensko - Nitrianska komunitná nadácia Švédsko - Vara folkhögskola Portugalsko - Villa Ramadas - International Treatment Centre Zapojit i zde přítomné mladé lidi - dlouhodobě nezaměstnaní evidovaní na ÚP

program 1. den Znevýhodněná mládež v ČR a v zahraničí Výstup: jací jsou mladí u nás a v zahraničí, co na ně platí, čeho se jim nedostává, jak na ně působit, jaké volit metody a postupy 2.den Využití metod se zahraničí a jejich nácvik Výstup: top metody

Kontext konference Konference je poslední aktivitou projektu Zvyšování kompetencí u pracovníků s mládeží pro lepší start mladých do života (financovaného z programu Erasmus). Dalšími klíčovými aktivitami: návštěvy a workshopy v partnerských organizacích v zahraničí Hlavní cíl: zkvalitnění práce se znevýhodněnou mládeží na poli neformálního vzdělávání v partnerských organizacích, které jsou zapojeny do projektu. Doba realizace:1.9.2015-1.3.2017

Další cíle Výměna vzájemných zkušeností mezi 5 zapojenými zeměmi z EU. Pracovníci s mládeží zlepší své lektorské nebo pedagogické dovednosti a kompetence ve vybraných oblastech neformálního vzdělávání při vzájemných workshopech. Zpracovat pracovní listy složené z vybraných metod, které buďto nasbíráme v zahraničí, nebo které přinesou zapojené organizace. Prohloubit partnerství mezi jednotlivými zeměmi

Kontakty www.amamnno.org Irena Zemánková telefon: +420 775 283 823 email: zemankova@amanno.org Barbora Pšenicová telefon: +420 728 242 002 email: b.psenicova@gmail.com

konec