ORR, Krajský úřad kraje Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Ukončení realizace projektů
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář na téma Závěrečná monitorovací zpráva Oblast podpory 3.2 Informace k finanční části Krajský úřad Jihočeského kraje Martin Plucha.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 OP Espon 2013, Kontrola prvního stupně Národní informační den pro zájemce,
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Workshop k vyplňování monitorovacích zpráv Praha.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Finanční část monitorovací zprávy Jiří Haken. 1.Přímé a nepřímé náklady projektu 2.Přílohy monitorovací zprávy 3.Zadání žádosti o platbu 4.Nesrovnalosti.
Mgr. Zita Nidlová Finanční část monitorovací zprávy.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 4. výzva, 3.2)
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Markéta Lisová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Finanční část monitorovací zprávy a Žádost o platbu OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Jana Hadravová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK Financování grantových projektů (GP) v rámci globálních.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Pracovní skupina TP OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Kontrola prvního stupně
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Doporučené body monitorovací zprávy (MZ) pro příjemce
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Nejčastější chyby v přílohách monitorovací zprávy FINANČNÍ ČÁST OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Přílohy monitorovací zprávy – finanční část Povinné přílohy k monitorovací zprávě - finance Soupiska účetních dokladů Přehled čerpání způsobilých výdajů projektu Přepracovaný rozpočet projektu – předkládá se je-li relevantní Harmonogram čerpání rozpočtu projektu - NOVĚ Rozpis mzdových výdajů realizačního týmu projektu Rozpis cestovních náhrad Odpisy Jak přílohy předložit: 1x originál v listinné podobě 1x elektronickou verzi na CD ve formátu .xls 25. května 2018

Soupiska účetních dokladů Výdaj lze zahrnout do soupisky účetních dokladů pokud: skutečně vznikl v monitorovaném období (dále jen „MO“); byl uhrazen z účtu projektu; je podložen relevantními doklady; splňuje obecné principy způsobilosti. Do soupisky zahrnout nelze: příjmy projektu/kladné úroky; dosud neuhrazené výdaje; výdaje prvotně uhrazené z účtu organizace, dosud nerefundované z účtu projektu. Ad 1) př. MO leden – březen = březnové výplaty nelze zahrnout, protože vznikl pouze náklad, výdej vznikne až v dubnu; lze uplatnit i výdaje z předchozích období, pokud nebyly dosud proplaceny v předchozích žádostech. Ad 2) výdaje, které byly prvotně hrazeny z pokladny organizace nebo z běžného účtu organizace musí být refundovány. Ad 4) přímá souvislost s realizací projektu, efektivnost, přiměřenost a účelnost. Součet výdajů v soupisce nesmí přesáhnout výši 1. zálohové platby. Výdaje nad tuto částku budou zahrnuty do následující ŽOP – lze předložit mimořádnou ŽOP. 25. května 2018

Přehled čerpání způsobilých výdajů Přehled čerpání způsobilých výdajů projektu Nejčastější chyby ve formuláři: není rozpracován do úrovně položek/podpoložek; došlo k přečerpání položky; sloupec platný rozpočet není upraven dle dodatku/přepracovaného rozpočtu projektu; nevyplněn sloupec Pořadová čísla účetních dokladů na soupisce; zaokrouhlení částek – nezobrazení desetinných míst. 25. května 2018

Přepracovaný rozpočet projektu Nejčastější chyby ve formuláři: není vytvořen; není předložen a v MO vznikly nepodstatné změny rozpočtu; není rozpracován do úrovně položek/podpoložek; sloupec platný rozpočet není upraven dle dodatku/přepracovaného rozpočtu projektu; podstatné/nepodstatné změny – 15% limit při přesunu mezi kapitolami; zaokrouhlování. 25. května 2018

Doporučení Doporučení Před vytištěním a podpisem proveďte kontrolu: A) aktuálně prokazované výdaje (v Kč)_Celkem v přehledu čerpání = Částka zahrnutá k proplacení pro projekt_Celkem uvedená na soupisce = MZ tab. 12 řádek b; B) platný rozpočet_Celkem v přehledu čerpání způsobilých výdajů projektu = Schválený rozpočet v Kč_Celkové ZV v přepracovaném rozpočtu = Způsobilé výdaje celkem v Harmonogramu čerpání rozpočtu projektu = Celkové způsobilé výdaje uvedené ve Smlouvě o realizaci GP/dodatku C) použití platných formulářů – www.kr-vysocina.cz/finance D) při opravě příloh žádosti o platbu uvádějte aktuální datum podpisu formuláře Smlouva o realizaci GP – článek III bod 2 Kopie dokumentů archivovat spolu s dokumentací, včetně finální el. Vezre Obecně chybí datumy na formulářích, chyby v identifikaci projektu, apod. 25. května 2018

PROSTOR PRO VAŠE DOTAZY Krajský úřad kraje Vysočina Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů Žižkova 16, Jihlava zitkova.a@kr-vysocina.cz 25. května 2018