Kenai Fjords National Park

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Antarktida.
Advertisements

Rozmanitost života v přírodě
Island :: :: Zpracoval :Michal Uvíra.
Medvědi.
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině. Byl založen v roce Obklopuje stejnojmenné jezero v podhůří patagonských And.
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Příroda a podnebí Kanady
FJORDY Jan Geletič 2. Ročník GGI.
NEJOHROŽENĚJŠÍ DRUHY Gabriela Plašilová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Pro 7.Ročník Základní Školy
Polární oblasti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
MOŘE, OCEÁN.
JAK SE JMENUJE OCEÁN NA OBRÁZKU? 1. TICHÝ 2. ATLANTSKÝ 3. SEVERNÍ LEDOVÝ.
Šířkové pásy tropický pás.
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
Amerika.
Šířkové pásy studený pás.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Kinematika 14. SKLÁDÁNÍ RYCHLOSTÍ I. Mgr. Jana Oslancová
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Život v oceánech.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Místo, kde bych se chtěla podívat…
Podříše: Prvoci - KMENY: Nálevníci Výtrusovci Mnohobuněční – KMENY:
Denali národní park Alaska USA.
Np České švýcarsko.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.
Mořský savci ..
Povrch-Příroda-Rostliny
Život v oceánech a mořích.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Státy SEVERNÍ EVROPY TEMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
By : JT : Traumerei-Schumann Part #19 Norwegian Fjords & North Cape Glasgow ( Greenock ) Part #9 Bergen Greenland, Iceland & British Isles Explorer Greenland,
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
ANTARKTIDA Jižní ledový kontinent. Antarktická oblast  rozloha cca 52 mil. km2, j. geograf. pól - antarktická oceánská zóna konvergence  )→ kontinent.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda Název: VY_52_INOVACE_1802_S.l.oceán Téma: Severní ledový oceán Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ZEMĚPIS - SVĚT Východní a Jižní Afrika
Kanada Kanada Kanada.
Národní park Vysoké Tatry
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_národní park Podyjí TÉMATICKÝ.
Mont Saint Michelle.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
VY_52_INOVACE_09_02_rostlinstvo a živočišstvo v Evropě
Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
NP WATERTON LAKES Tento národní park je vlastně malou součástí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Přírodní podmínky V české kotlině.
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Kenai Fjords National Park

Národní park Kenai je nejmenším z 8 národních parků na Aljašce Národní park Kenai je nejmenším z 8 národních parků na Aljašce. Ovšem patří mezi nejnavštěvovanější parky. Rozkládá se na stejnojmenném poloostrově v délce asi 200 km jižním směrem. Krajina se pod vlivem pohybu ledovců otřásá. Rychlé změny podnebí ovlivňují vzhled přírody. Je zde k vidění mnoho šedě zbarvených savců. Např. svišti, lvouni, tuleni a medvědi. Ve vodě plave spousta delfínů a malých velryb. Na horách lze spatřit kamzíky a nad tím vším poletuje až 20 druhů mořských ptáků. Po fjordech se projíždí mnoho rozmanitých člunů a kajaků.

Tour en barco por el parque

Bear Glacier

Holgate Glacier