Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Národní park Vysoké Tatry

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Národní park Vysoké Tatry"— Transkript prezentace:

1 Národní park Vysoké Tatry

2 Hlavní znak parku

3 Kde Tatranský národní park se rozkládá v severní části Slovenské republiky v oblasti Západních a Východních Tater. 

4 Historie Park byl zřízen 1. ledna1949.Je nejstarším národním parkem na Slovensku. V roce 1987 byly ke stávajícímu parku přidruženy Západní Tatry. Roku 1993 se stal TANAP biosférickou rezervací UNESCO.V roce 2003 byly upraveny hranice území parku a ochranného pásma.

5 Zajímavosti Národní park se rozprostírá na ploše 738 km², jeho ochranné pásmo zabírá 307 km², to je dohromady 1045 km². V parku je celkem 600 km turistických stezek a 16 značených a udržovaných cyklistických tras.

6 Fauna V parku žije 155 druhů ptáků, 42 druhů savců, 8 druhů plazů a 3 druhy obojživelníků. Domov zde má také mnoho bezobratlých. Ze savců zde žije například medvěd hnědý, svišť horský, kamzík horský a rys ostrovid.

7 Flóra Téměř dvě třetiny parku jsou zalesněny, převážně smrkem a jedlí. Nejrozšířenějším stromem je smrk ztepilý druhý je borovic lesní, borovicí limbou, modřínem opadavým a borovicí kleč. Listnaté stromy, zejména javory, rostou hlavně v Belianských Tatrách.

8 Turistická cesta Lomnická vyhlídka: Je to lehká odpočinková trasa kterou doporučujeme jako odpolední procházku. Je dlouhá 1529m.

9 Jak se tam dostat? Do našeho národního parku se můžeme dostat jak autem, tak vlakem. Pokud zvolíte možnost vlakem, budete se ještě muset z nádraží dostat autem na váš hotel.

10 Vysoké Tatry a Lomnická vyhlídka

11 Kamzík horský a medvěd hnědý


Stáhnout ppt "Národní park Vysoké Tatry"

Podobné prezentace


Reklamy Google