OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha na lodích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).
NÁMOŘNÍ DOPRAVA technicky se příliš neliší od obsluhy v běžných podmínkách; vybavení je podobné vybavení běžných špičkových restaurací; používají se zde většinou kombinované způsoby obsluhy; nebývají výjimkou restaurace s vyšší formou složité obsluhy; množství a kvalitu poskytovaných služeb ovlivňuje cena palubního lístku, tedy plavební třída.
NA VNITROZEMSKÝCH LINKÁCH projížďky s hudbou a tancem – restaurace a středisko s občerstvením, větší lodě několik restaurací, kavárna, zábavní středisko; linkový provoz – pouze středisko s občerstvením.
SOU Horky - učebnice. [online][cit. 2013-10-21] SOU Horky - učebnice. [online][cit. 2013-10-21]. Dostupné z: <http://www.souhorky.cz/ftp/ucebnice/st/sthlavni.htm>
Opakovací test k tématu: Obsluha v dopravních prostředcích Opakovací test k tématu: Obsluha v dopravních prostředcích. Na vypracování zadaných otázek máte 10 minut.
Začněte prosím pracovat: 1) Jak dělíme lodní dopravu? 2) Jaký je rozdíl mezi poskytovanými službami na lodích, které plují po moři, a lodích, které zajišťují říční dopravu?