VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Suroviny pro cukráře I. ročník
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obchod a význam obchodu
Sójové a kokosové cukrovinky 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Suroviny pro cukráře I. ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
: Suroviny pro cukráře III. ročník
Regenerační přípravky I.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Výroba instantních prášků 1
Základní pojmy v automatizační technice
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Logické funkce a obvody
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
VY_32_INOVACE_ Regulace
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Důlní elektrické přístroje
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Přenosové soustavy Autor: Pszczółka Tomáš VY_32_INOVACE_pszczolka_
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
Výroba dezertních hmot 2
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
: Suroviny pro cukráře III. ročník
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Organizace práce na prodejně
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Salamonova_15-3-13- Polevy - význam Polevy a náplně VY_32_INOVACE_Salamonova_15-3-13- Polevy - význam Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace PowerPoint je zaměřen na úvod do tématu Polevy. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

POLEVY

VÝZNAM POLEV: zlepšují vzhled výrobku chuťově i barevně doplňují celkový charakter výrobků zabraňují vysychání korpusů, které zůstávají delší dobu vláčné

zabraňují okysličování náplní především žloutkových a tukových a tím zpomalují žluknutí náplní zabraňují přístupu mikroorganismů do náplní.

ROZDĚLENÍ POLEV: vařené, nevařené, cukrové, čokoládové, tukové, rosolové.

SUROVINY POUŽÍVANÉ K VÝROBĚ POLEV: cukr, voda, škrobový sirup kakao, 100% tuk, čokoláda ovocné protlaky želírovací prostředky pasty z jádrovin bílky, žloutky potravinářské barviva …..

VZHLED POLEV: na povrchu lesklé hladké stejnorodé mramorové

POUŽITÍ: potahování namáčení zdobení cukrářských výrobků přestříkávání pomocí kornoutků na dorty, řezy, rolády, jednotlivé kusy, restaurační moučníky.

Použití

POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, 1993. 277 s. ISBN 80-85572-54-0 Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba I. 3. vydání Praha 4: Informatorium, 2001. 155 s. ISBN 80-86073-85-8 Obrázky – vlastní archiv