jedna z nejstarších her

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
START. TÉMA 1 TÉMA 2 TÉMA 4 TÉMA 3 TÉMA 6 TÉMA 5 TÉMA 8 TÉMA
Advertisements

UPPAAL příklady Jiří Vyskočil 2010.
Stavební pravidla  Město stavíme společně! Společně znamená: rozdílné budovy, vzájemný ohled, případné vzdání se „svých“ stavebních dílků pro mimořádné.
Hry třetího tisíciletí
Doplňkové aktivita s úpolovým charakterem
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
58. ročník MO Soustředění řešitelů Kategorie A Nadreálná čísla Jiřetín 2008.
FLORBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Dvanácté MaSo, 72 družstev.
OPEVNĚNÍ PRAHY DESKOVÁ HRA Kopecká, Kratochvílová, Hábová, Šťáhlavská.
2012 / 2013 Exkurz Hra Metodica / 2013 Exkurz hra Co je to hra? Metodica.
Základní Pravidla Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
BASKETBAL.
Digitalizace výuky Příjemce
Prezentace pravidel Pilotáž, říjen/listopad 2011.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Tvorba webové hry v prostředí java
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
HRA ! (o hodnotné ceny). Pravidla hry Postupně budou promítnuty věty, ve kterých je záměrně nějaká chyba Úkolem hráčů je chybu odhalit a napravit Jednotlivé.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MaSo podzim O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Sedmé MaSo, 49 družstev.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? Dvakrát za rok ◦ Listopad ◦ Květen, rektorský den Teď čtvrté MaSo, 94 družstev z 32 škol maso.matfyz.cz.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
RINGO 1.
Měřicí soustava magnetoelektrická
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev  spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo,
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Desáté MaSo, 80 družstev z.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
PYRAMIDA Celá čísla.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev  spolupráce, komunikace, týmová hra Čtrnácté MaSo,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Spustit hru Výukový materiál pro 6.ročník Autor materiálu: Mgr. Martin Holý Další šíření materiálu je možné pouze se souhlasem autora Jak hrát Velká vánoční.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry pro předškolní děti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
4. Vězňovo dilema, kooperativní hry, grafické řešení Martin Dlouhý VŠE v Praze.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Ukázka Výklad pravidel Bodování
PYRAMIDA Jaderná fyzika
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
Pravidla… Kartičky odebírte po jedné z vrchu zamíchaného balíčku, takto vyložte obrázkem vzhůru 12 karet. Kdo z hráčů najde ve vyložených kartách kdekoli.
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Pronásledování.
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Basketbal.
Interaktivní prezentace pravidel
Putování s karboxylem Vytvořily: Denisa Andělová & Kateřina Malcová.
Transkript prezentace:

jedna z nejstarších her SENET jedna z nejstarších her

hrací deska cs.wikipedia.org/wiki/Senet#/media/File:SenetGameboard1-ROM.png

Hra – nástěnná malba https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Senet_in_art#/media/File:Maler_der_Grabkammer_der_Nefertari_003.jpg

Hra - papyrus https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Senet_in_art#/media/File:Papyrus_topsy_turvy_world.jpg

Hrací souprava https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Senet_(board_game)#/media/File:SenetBoard-inscribedWithNameOfAmunhotepIII_BrooklynMuseum.png

hrací stůl - Tutanchamon https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Toutankamon-expo_89_jeu.jpg

Figurky – kužel a cívka https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Senet_(board_game)#/media/File:Egyptian_-_%22Senet%22_Game_Piece_-_Walters_199722.jpg https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Egyptian_-_%22Senet%22_Game_Piece_-_Walters_1997132.jpg

PRAVIDLA – základní rozestavění https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Senet_(board_game)#/media/File:Tablerosenet4.png

Postup po polích https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Senet_(board_game)#/media/File:Tablerosenet2.png

Pravidla Cíl hry Projít se všemi svými kameny až na pole č. 30 a vyvést je z desky ven. Na začátku hry hráči umístí kameny střídavě na prvních 10 polí. Začíná ten, kdo hodí první 1 Jestliže se kámen ocitne na poli, kde je kámen soupeře, vymění si místa. Pokud jsou 2 soupeřovi kameny za sebou - chrání se přesunu. Nelze-li táhnout dopředu, smí se vzad. Nejde-li ani vzad, stojí se. Konec hry: Vítězem je ten, kdo první vyvede své kameny z desky (na poli 30 stačí hodit libovolné číslo)

speciální pole § zde se musí každý zastavit (nutno hodit přesně), nesmí se přeskočit (Dům radosti) (Dům vody) návrat do středu § (Dům znovuzrození) nutno hodit 3 (po vyhození návrat na pole §) Dům 3 rad nutno hodit 2 (po vyhození návrat na pole §) - Dům Re-Atoum

házení dřívky