KVALITA rozvojový program kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Kvalita a evaluace Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Podpora dalšího vzdělávání v MSK Zpracovala: Ing. Petra Kaláčová Datum: 26. dubna 2012.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Mezinárodní šetření a jejich místo v činnostech České školní inspekce Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Závěrečná konference projektu Kompetence.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Průběžné výsledky zjišťování absorpční kapacity v oblasti vzdělávání Projekt: Šance pro Moravskoslezský kraj – Vzdělaní lidé a připravený venkov.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Přijímací řízení 2016/2017.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Základní vzdělávání a další …
Bc. Magdalena Zábranská
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

KVALITA rozvojový program kraje 2004 - 2012 Testování žáků ZŠ a SŠ v Moravskoslezském kraji Libor Lenčo, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ, Ostrava 15. 10. 2010 PaedDr. Libor Lenčo 2. 6. 2010

Rozvojový program KVALITA V roce 2004 byl zahájen rozvojový program MSK KVALITA. Jeho součástí jsou tyto projekty na ZŠ a SŠ: 2004 – 2006: Testování žáků 5. a 9. ročníku ZŠ (90% účast ZŠ) 2004 – 2006: Testování žáků v rámci přijímacích zkoušek do oborů vzdělání s maturitní zkouškou (90% účast SŠ) 2008: Test moderních českých (československých) dějin Cíl projektu: zjištění znalostí žáků 1. ročníků SŠ o významných událostech od konce 2. světové války po současnost (účast 50 SŠ, 3500 žáků)

Rozvojový program KVALITA 2007 – 2009: Testování žáků 1. ročníků oborů vzdělání poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou, každoročně účast 90% SŠ (7 500 žáků) 2010: Testování žáků 3. ročníků oborů vzdělání poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou, účast 75% SŠ (6 200 žáků) Hlavní cíl testování žáků 1. a 3. ročníků: zjištění relativního přírůstku znalostí žáků středních škol Celkové náklady na realizaci programu KVALITA činily 8.056 tis. Kč z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Využití výstupů programu KVALITA ve školách k porovnání vlastních výsledků školy s ostatními školami v kraji ( závěrečné zprávy škol ) při zpracování vlastního hodnocení školy v práci předmětových komisí příslušných předmětů k informování rodičů k motivování žáků ke zlepšení výkonu

Využití výstupů programu KVALITA v kraji Východisko pro další projekty (např. EduČas zaměřený na moderní dějiny, další projekty připravované v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost) Náměty pro zaměření programů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků realizovaných vzdělávacími institucemi v kraji ( Ostravská Univerzita, KVIC aj. ) Postupné vytváření systému podpory zkvalitňování vzdělávání v kraji ( jeden z cílů DZ MSK od roku 2006 )

Záměry Moravskoslezského kraje 2011-2012: Pokračovat v projektu Testování žáků 3. ročníků oborů vzdělání poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou 2012: Opětovně pokračovat v Testování žáků 1. ročníků oborů vzdělání poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou 2012: Realizovat nový připravený projekt Výstupní testování žáků 9. ročníků základních škol v MSK – pouze za předpokladu, že testování žáků ZŠ nebude realizovat MŠMT. Základní cíle: Zvyšování kvality a efektivity vzdělávání žáků základních a středních škol v MSK Implementace výstupů testování žáků jako systémového prvku do přijímacího řízení na střední školy Zvýšení efektivity přechodu žáků z primárního do sekundárního vzdělávání Zvýšení informovanosti žáků a rodičů o výsledcích vzdělávání žáků, zefektivnění volby SŠ

… a ještě krátké zamyšlení k problematice testování žáků s následným poděkováním za Vaši pozornost. Libor Lenčo