DUM - Digitální Učební Materiál

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_ZAPADNI_CECHY_LAZNE.
Advertisements

DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_ INOVACE_ 04_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou NADMOŘSKÁ VÝŠKA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
12. Kombinace květinového vzoru s arabeskou
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
DUM - Digitální Učební Materiál
Provozovny společného stravování
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Martin Fojtík
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Tato prezentace byla vytvořena
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tato prezentace byla vytvořena
Lineární rovnice a nerovnice I.
Vlnění a optika (Fyzika)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Digitální učební materiál projektu CZ.1.07/1.5.00/
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 1: Jablíčko
DUM - Digitální Učební Materiál
Cukry – přírodní sladidla
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Tato prezentace byla vytvořena
DUM - Digitální Učební Materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetřování textilních výrobků
DUM - Digitální Učební Materiál
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Název prezentace (DUMu): Posloupnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
IV/ Přímka a její části Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1012 Šablona: III/2 Sada: A1_42 Datum ověření ve výuce: 12. 9. 2013 Třída: 1. KA

DUM - Digitální Učební Materiál Tematická oblast: Stravovací a ubytovací služby Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. KA Klíčová slova: Speciální teflonová pánev Jméno autora (vč. titulu): Bc. Romana Pašková Škola: Střední odborné učiliště, Lišov tř. 5. května 3 373 72 Lišov IČO: 75050111 REDIZO: 651023599

„Zdravější palačinky" Jste-li opravdu milovníky palačinek hebkých jako mušelín, potom si pořiďte speciální pánev. Navíc již nové povrchové úpravy nevyžadují pečení těsta na tuku, takže se rázem vyhnete občasnému potření dna olejem či tukem. A výsledek bude samozřejmě zdravější.

„Zdravější palačinky" Teflonová pánev Na smažení palačinek používáme teflonovou pánev, která je určena přímo pro tento účel – to je pánev s nízkými okraji. (pro lepší obracení palačinek)

ukázka výroby tenké palačinky na speciální elektrické pánvi

„Zdravější palačinky" Na středním ohni pánev zahřejeme, naběračkou nalijeme přiměřené množství těsta. Krouživými pohyby pánví, případně stěrkou, těsto rovnoměrně rozprostřeme v tenké vrstvě po celé ploše pánve.

„Zdravější palačinky" Pečeme přibližně dvě až tři minuty, pak palačinku obrátíme a dopečeme i z druhé strany. Když se na ní začnou tvořit hnědé skvrnky, je palačinka tak akorát upečená.

Bezva tip S první upečenou palačinkou zpravidla žádnou parádu na talíři nenaděláte. Často se potrhá a vůbec nestojí za moc. Použijte ji tedy jako zkoušku: než začnete péct další, ochutnejte ji a hned zjistíte, je-li těsto dostatečně sladké či slané a nemá bezvýraznou chuť.

ZDROJE Obrázky: použity vlastní zdroje Externí zdroje: Sůvová, H. Knihovnička recepty. Něco ze sladké Francie: Extra palačinky, 2007, č. 1, s. 16-19.