o vodovodech a kanalizacích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Advertisements

Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod
Úvod do podnikových financí
Metodická činnost Ministerstva vnitra
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
Úvod do účetnictví.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Elektronická publikace
Systém kontrolní činnosti SEI
9. prosince 2004 Regulace cen tepelné energie od Energetický regulační úřad Stanislav Večeřa.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Aktuálně k účetní reformě veřejných financí David Bauer a Michal Svoboda Praha, Ministerstvo vnitra 5. března 2013.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 25. a
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Vodohospodářské aktuality
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Financování a účetnictví základních škol
Provoz a ekonomika vodovodů a kanalizací malých měst a obcí
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Ing. Radek Hospodka MZe, Odbor dozoru a regulace vodárenství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Obnova infrastruktury Vak
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Finanční účetnictví RADNICE
Ing. Miloslava Melounová
Účetnictví, inventarizace, dotace a rozpočty u p.o. v roce 2018
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
SEMINÁŘ k zákonu č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů. 7. února.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Seminář Vodovody a kanalizace – dotace a provozování.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Základní práva a povinnosti vlastníků a provozovatelů VaK
Mikroregion Bystřicko - CSS
Transkript prezentace:

o vodovodech a kanalizacích Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb. k zákonu č. 76/2006 Sb. o vodovodech a kanalizacích

Vyúčtování všech položek výpočtu ceny podle cenových předpisů pro vodné a stočné (příloha č. 19)

Nová struktura kalkulací zvýšení ochrany odběratelů - novela zák. o VaK § č.36, odst. 5 - zrušení metodického pokynu Mze z 1.7.2003 požadavek Ministerstva zemědělství ČR - porovnávání společností vývoj v tvorbě kalkulací sjednocení přístupu k tvorbě plánových kalkulací vodného a stočného - opatření obecné povahy vydané MZe v září 2006 - nová povinnost poprvé zpracovat pro kalkulace na r. 2007 (bez sankcí) - uvádí se jak plán na nové období, tak i skutečnost předchozího roku vyúčtování výsledných kalkulací - program na elektronické vyplňování tabulek (poslední úprava 20.6.2007, připomínky – chyby v oblasti DPH, komentář pro zdůvodňování rozdílů, chybí propočty pro dvousložkovou cenu vody předané, nutno přepracovat plánovou kalkulaci na r. 2006 na novou strukturu, problémy se zaokrouhováním na 3 desetinná místa, chybný výpočet vody čištěné, chybný výpočet jednotkové ceny za čištění, problematika vyúčtování u vody předané – na MZe ano, na úřední desky ne - problémy s vyúčtováním za kalendářní období – nesoulad s kalkulačním obdobím (různá platnost kalkulací a více kalkulací v průběhu roku) - problematika externích a interních tržeb (výnosy související s provozovaným majetkem, dovoz kalů, pronájem zařízení pro mobilní operátory atd.) České Budějovice 25.6.2007

změny v oznamovací povinnosti - možnost zmocnit provozovatele - zveřejňování na úřední desky v obcích akceptace tabulek ze strany MF dořešit provázanost těchto kalkulací do jiných vodohospodářských dokumentů (např. finanční projekty u dotačních pravidel) České Budějovice 25.6.2007