NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Psaní i, í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Advertisements

ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_16 Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
Václav Čtvrtek narozen – v Praze zemřel v Praze
VY_32_INOVACE_01_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VY_32_INOVACE_10_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací , přací a tázací
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh:  Jazyková výchova.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_19_ Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičování.
VY_32_INOVACE_07_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_17_ Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_14_ Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
VY_32_INOVACE_08_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19 rytmus písní TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 09_ Houby TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Pohádky (1.)B.Němcová TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_14 _ŘEČ PŘÍMÁ A NEPŘÍMÁ Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: květen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Knížka Ferdy Mravence ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Šípková Růženka TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Červená Karkulka TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Obrázky – vlastní tvorba
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Práce s textem úryvku z pohádky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Téma (název prezentace)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Jazyk a jazyková komunikace
PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
VÁCLAV ČTVRTEK Název školy:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_ Pohádky z pařezové chaloupky ČÍSLO PROJEKTU:

ANOTACE Materiál slouží k použití na interaktivní tabuli Český jazyk a literatura Práce s knihou Pohádky z pařezové chaloupky, návazné otázky ke knize procvičování čtení s porozuměním. Využití v hodinách čtení a literární výchovy v 2.- 3.ročníku.

Pohádky z pařezové chaloupky Autor knihy: Václav Čtvrtek Hlavní postavy: Křemílek a Vochomůrka Ilustrace: Zdeněk Smetana

Jak měli hodiny s jednou ručičkou Na pasece stála pařezová chaloupka. V chaloupce byla světnice a v té světnici spali dva mužíčkové. Ten, co byl přikrytý červenobíle pruhovanou peřinou, se jmenoval Křemílek. Atp. modrobíle pruhovanou peřinou říkali Vochomůrka. Anebo se to dá povědět i jinak. Křemílek byl spíš hubený a Vochomůrka spíš tlustý. Anebo se to dá říct ještě jinak. Zkrátka jak kdo chce, ale nikdy stejně. Ve světnici tikaly hodiny, měly jen jednu ručičku a na číselníku bylo kolem dokola napsáno JARO – LÉTO – PODZIM – ZIMA. Když ručička došla k jaru, posadil se Křemílek na posteli a povídá: „ Vochomůrko , vstávej.“ „Ještě se mi nechce,“ zívl si Vochomůrka. Křemílek vyskočil z postele a zotvíral okenice. „Venku už je jaro,“ povídá. „A kdo za to může?“ zabručel Vochomůrka a ukázal na hodiny s jednou ručičkou: „Můžou za to tyhle hodiny!“ „Tak už vstávej,“ řekl Křemílek. ,,Až se protáhnu,‘‘zívl si Vochomůrka a začal se protahovat a protahoval se, až vrazil loktem do hodin s jednou ručičkou. Ručička se zakymácela a ve světnici se rychle za sebou vystřídaly jaro, léto, podzim a zima. Taky venku na pasece hned svítilo sluníčko, hned hřměla bouřka a foukal vítr a padal sníh. „Ty nešiko,“ povídá Křemílek. Vtom se udělal tak silný _____________, že se ručička na hodinách zadrhla. Křemílek včas skočil do postele pod peřinu, Vochomůrka nestihl a dostal třeskutou rýmu. Kýchl jako z brokovnice a povídá: „Za všechno můžou hodiny s jednou ručičkou.“

???????????????????? Jak se jmenoval mužíček, který spal pod modrobíle pruhovanou peřinou?   Jmenoval se ____________________. Byl spíše _______________________.

?????????? Kolik ručiček měly hodiny ve světnici?   Hodiny měly __________________________________. Který z mužíčků nechtěl vstávat? Nechtěl vstávat ________________________________. Jaké roční období bylo? Bylo _______________________.  Jakou částí těla vrazil Vochomůrka do hodin? Vyber správnou možnost: a) hlavou b) nohou c) loktem d) čelem

Co se udělalo??? V úvodním textu chybí jedno slovo. Vyluštíš ho, když si pojmenuješ obrázek a zapíšeš si písmenko, jehož pořadí udává číslice pod obrázkem. Spojením písmenek vyřešíš hádanku. Řešení doplň do věty.       1 2 3 3 Udělal se silný _________________________________.

?????????????????????????????? Tím samozřejmě pohádka neskončila. Vochomůrka vyhodil hodiny oknem ven a odnesl je jeden pták. Který to byl?

Použité zdroje http://www.pred-spanim.cz/kremilek-a-vochomurka/?zobrazena_strana=1 WWW.OFFICE.MICROSOFT.COM