DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Neziskové organizace Motto: „Abychom zbohatli materiálně, musíme nejprve zbohatnout v mysli.“
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
REFORMNÍ KROKY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ V OBLASTI ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Ministerstvo zdravotnictví České republiky Praha,
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno.
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Plán činnosti ministerstva zdravotnictví Praha,
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Vzácná onemocnění – úhrady péče a budoucnost z pohledu Ministerstva zdravotnictví Ing. Petr Nosek 21. listopad 2012.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Opatření akčního programu BOZP na období ve vztahu k ochraně zdraví při práci doc. MUDr. Pavel Urban, CSc. člen Rady vlády pro BOZP Státní zdravotní.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
MUDr. Milan Kubek Prezident ČLK. Smysl a cíl Hledání pokud možno spravedlivého kompromisu mezi „neomezenými“ možnostmi lékařské vědy a omezenými finančními.
Individuálně, ale společně a jinak
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Standardy funkčního programu prevence a kontroly infekcí
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Digitální učební materiál
Úřad práce České republiky
Josef Středula, předseda ČMKOS
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Správa sociálního zabezpečení
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
31 Základní typy zdravotnických systémů
Legislativa potřebná pro změnu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovační potenciál České republiky
Téma 11: Finanční plánování
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Charakteristika primární péče
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Regulace inovativních zdravotnických technologií - jsme připraveni
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Centralizované rozvojové projekty 2017
Komora sociálních podniků
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb.
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Život bez střeva , Praha.
„Kick Off“ platformy Social Life Science
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět

Dvacet zdravých vět ZÁKLADNÍ PREMISY Zdravotnictví je postaveno na systému (varianta A: národní zdravotní služba, B: jedna veřejná zdravotní pojišťovna a komerční pojišťovny, C: více veřejných zdravotních pojišťoven a komerční pojišťovny). Obecným cílem je prodloužení délky života ve zdraví. Prevence nemocí a úrazů je nejúčinnější a nejlevnější řešení. Obyvatelstvo je trvale motivováno ke zdravému způsobu života. Každý jedinec je zodpovědný za vlastní zdraví.

Dvacet zdravých vět ZÁKLADNÍ PREMISY Pro každého občana existuje rovný přístup ke zdravotní péči. Ministerstvo zdravotnictví je tvůrce strategie organizace, vzdělávání, kontroly a kvality péče. Existuje provázanost zdravotního a sociálního systému. Efektivní, státem garantovaná síť zdravotnických zařízení je pro akutní, následnou a specializovanou péči (veřejná nezisková zdravotnická zařízení vs soukromý sektor). Podstatný je jednotný a dlouhodobý systém sledování indikátorů kvality zdravotní péče.

Dvacet zdravých vět ZÁKLADNÍ PREMISY Podpora výzkumu, vývoje a zdravotnického vzdělávání stojí na stabilních zásadách (klinické studie, zavádění moderních medicínských metod, personalizovaná medicína). Financování z více zdrojů je nedílnou součástí ekonomiky systému (veřejné zdravotní pojištění, možnost komerčního připojištění, atd.). Postupná transformace zdravotních pojišťoven a vznik komerčního připojištění dodává systému přehlednost a transparentnost (ne vertikální řetězení, pojišťovna nasmlouvá s daným klientem dané výkony, pojišťovna nasmlouvá výkony u poskytovatelů péče).

Dvacet zdravých vět ZÁKLADNÍ PREMISY Jasně definované úhradové mechanismy s dlouhodobou platností vycházejí z podrobných analýz (DRG, úhradová vyhláška, hrazené a nehrazené výkony, atd). Pravidelné celospolečenské ekonomické analýzy (%HDP dostatečné?, výše úhrad za státní pojištěnce) reagují na potřeby obyvatelstva a možnosti společnosti. Stanovena jsou jasná práva a povinnosti odborných společností a profesních komor lékařů a farmaceutů. Využívání moderních technologií jak medicínských tak informativních umožňuje trvalou modernizaci zdravotní péče (eHealth, shromažďování dat , HTA).

Dvacet zdravých vět ZÁKLADNÍ PREMISY Podpora a spolupráce s farmaceutickým a zdravotnickým průmyslem zajišťuje lékovou stabilitu a stabilitu v oblasti zdravotnických prostředků. Existují spolehlivé expertní a ekonomické mechanismy pro vlastní klinická hodnocení zcela nových technologií a léků a jejich urychlené uvádění do medicínské praxe. Trvalá otevřenost našeho zdravotnictví světu a komunikace zvláště s evropským zdravotnictvím a přibližováním se celoevropskému modelu dodává zdravotnímu systému jistotu.