OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Advertisements

Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Metodický výklad výzvy Mgr. Filip Týc. Obsah Aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Místo dopadu realizace Monitorovací indikátory
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Materiál byl vytvořen v rámci projektu P-KAP, který je podporován z fondu/Evropských strukturálních a investičních fondů. Řešitelem projektu je Národní.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání AKTIVITY A VÝSTUPY PROJEKTU KAP
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Základní informace k ŠAP a PA
Společné setkání „minitýmů“
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
2. jednání řídícího výboru
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajské akční plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Klíčové aktivity projektu
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina 3. setkání platformy č. 3 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

KAP – průběh realizace aktivit Přehled činností v rámci KAP 1) dopracovány Rozvojové priority v oblasti vzdělávání → doplněna/zpřesněna analytická data v rámci jednotlivých oblastí intervence (zapracování výstupů z diskuse na 2. setkání platformy) → doplněna kvantifikace jednotlivých kritérií splnění dílčích cílů průběžně je aktualizována základní dokumentace KAP → upravena Analýza potřeb v území (zapracovány zaslané připomínky a výstupy z jednání všech minitýmů v rámci platforem) => ODSOUHLASENÍ FINÁLNÍ VERZE DOKUMENTU Ad 1) zapracování výstupů z 2. setkání platformy – výstupy z diskuse zvýrazněny zelenou barvou (zapracovány změny zejm. v části Konkretizace opatření – činnosti; Kritéria splnění cíle a dále Předpoklady realizace cíle) a modrou barvou (zvýrazněny změny zapracované na základě připomínek zaslaných v rámci připomínkového řízení k Analýze potřeb v území) kvantifikace jednotlivých kritérií splnění dílčích cílů – doplněna na základě výstupů Analýzy potřeb škol – tzn. z dotazníkového šetření NÚV a MŠMT (východiskem byla zjištěná úroveň aktivit škol v OI, které vykonává většina škol v současnosti; navrhovaná opatření škol – dle % zastoupení škol , opatření která by školám nejvíce pomohla v realizaci zvolených cílů v oblasti intervence a zejm. podíl škol, které se chtějí v dané OI nejvíce posunout – zlepšit se (tzn. % zastoupení škol, které by se chtěly dostat na pokročilou až na nejvyšší úroveň) Ad 2) aktualizace základní dokumentace KAP - zapracování připomínek k Analýze potřeb v území – viz zaslaný připomínkový list

Zaměření 3. setkání platformy č. 3 vyhodnocení doplněné kvantifikace → prodiskutování konkrétních hodnot jednotlivých kritérií ke změření dosažení stanovených cílů, příp. doplnění/zpřesnění kvantifikace (např. : A 6.1 kritérium 1) → zvýšit podíl středních škol na 80 %) Rozpracování podmínek realizace aktivit pro naplnění obecných/dílčích cílů v rámci jednotlivých oblastí intervence (pouze aktivity pro 1. KAP) termín realizace aktivity - v rámci KAP 1 (2017-19) / KAP 2 (2020-22) zapojené subjekty na úrovni žadatele/příjemce (příp. partneři) institucionální zajištění  realizace aktivit projektu (organizace, které by se měly podílet na realizaci KA, příp. odborníci v rámci RT) cílové skupiny vč. odhadu jejich kvantifikace (např. žáci H a E oborů) místo realizace projektu (kde budou KA realizovány - místo dopadu) odhad nákladů na realizaci KA (východisko pro jejich určení) Záznam, prezentace a společná diskuse Ad 1. – tzn. zhodnotit zda jsou takto stanovená kritéria reálná, příp. prodiskutovat návrh na změnu jejich kvantifikace viz kritérium ke splnění cíle A 6.1 zvýší se prostupnost oborů středního vzdělávání (zejm. H a E) – nejméně 60 % středních škol, vyučujících H a E obory doloží způsob zajištění vzájemné koordinace (při zajištění vzdělávání žáků se SVP) s ostatními středními školami v dané spádové oblasti Ad 2. – rozpracování podmínek realizace aktivit Termín realizace → DŮLEŽITÉ STANOVIT KA V RÁMCI KAP 1 (2017-19) a KAP 2 (2020-2022) Subjekty projektu - tzn. stanovit, kdo by měl být realizátorem/partnerem projektu Institucionální zajištění  realizace aktivit projektu – kdo zajistí realizaci aktivit (instituce/organizace a pozice v rámci RT - vymezení požadovaných kompetencí odborných pozic) Cílové skupiny – jejich kvantifikace je důležitá pro stanovení hodnoty MI Místo realizace projektu – místo dopadu tzn. zda se bude realizovat plošně v celém kraji, jen na určitém typu školy (MŠ, ZŠ, SŠ/VOŠ, příp. VŠ;jako pilotáž jen v určitém území ve vazbě na zapojené školy, instituce či cílové skupiny Odhad nákladů - odhadovaný přehled nákladů, které je nutné vynaložit, aby mohla být zrealizována plánovaná KA. Případně uvedení zdrojů na základě kterých bude možné tyto náklady určit (např. nutno provést průzkum trhu – určit předmět průzkumu jeho respondenty…) Ad 3. záznam výstupů diskuse - do připravených matic (formát A 3) → na flip chart (např. A 2.4 – doplnění/zpřesnění kvantifikace kritérií; stanovení konkrétních podmínek realizace KA), prezentace - prostor pro vyjádření platformy

Nabídka 4. setkání platformy č. 3 Možnost zorganizovat 4. setkání platformy/minitýmů Diskuse – k doplnění/zpřesnění podmínek realizace konkrétních opatření (na úrovni projektových aktivit) Návrh uceleného projektu v oblasti intervence Domácí příprava → připomínkování a doplnění výstupů z 3. jednání minitýmů Ad. 1 diskuse – dle zpřesnění věcného zaměření výzvy – půjde jen o minitýmy v dané oblasti intervence, tak aby mohl být navržen a podán konkrétní projekt do výzvy Implementace KAP (předpoklad březen-květen)

Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost Dotazy, náměty, připomínky… Děkuji za pozornost. Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání spinarova.s@kr-vysocina.cz tel. 564 602 978